Chelsea geeft 2-0 voorsprong weg in topper tegen Arsenal

Foto: Chelsea geeft 2-0 voorsprong weg in topper tegen Arsenal

Chelsea leek op zaterdagavond voor eigen publiek op Stamford Bridge van Arsenal te gaan winnen, maar in de laatste fase van de Premier League-kraker kregen The Blues het deksel op de neus. Eerst werd het 2-1 door een goal van Declan Rice en een kleine tien minuten later maakte Leandro Trossard er ook nog eens 2-2 van.

Arsenal recht rug tegen Chelsea: van 2-0 achterstand naar 2-2 gelijkspel

The Gunners reisden vol vertrouwen af naar hun Londense stadsgenoot, want voor de interlandperiode won de ploeg van oefenmeester Mikel Arteta nog van Manchester City. Toch was het Chelsea dat aanviel in de openingsfase en het team van coach Mauricio Pochettino werd voor die drang naar voren beloond met een doelpunt.

Dat viel na een kwartiertje spelen, al kregen The Blues wel wat hulp van de VAR. Mykhaylo Mudryk kopte de bal namelijk tegen de arm van William Saliba, maar scheidsrechter Chris Kavanagh blies niet op zijn fluitje. Hij werd echter naar het VAR-scherm geroepen en kwam terug op zijn beslissing, waarna Cole Palmer trefzeker was vanaf 11 meter.

Achtervolging

Vlak na de pauze werd het vervolgens ook 2-0: Connor Gallagher gaf de bal aan Mudryk, die voor wilde zetten maar de bal pardoes met een boogje over goalie David Raya zag verdwijnen. Nu moest Arsenal al helemaal in de achtervolging, maar dat lieten The Gunners zich geen twee keer zeggen.

De aansluitingstreffer viel na een fout van doelverdediger Robert Sánchez, die de bal zomaar inleverde bij Rice, die vervolgens trefzeker was. En zes minuten voor tijd werd het allemaal nog wat erger voor Chelsea, want ook Trossard kwam nog tot scoren. 2-2 dus!

Scoreverloop: 1-0 (15′) C. Palmer, 2-0 (48′) M. Mudryk, 2-1 (77′) D. Rice, 2-2 (84′) L. Trossard

Zie jij Arsenal kampioen worden?

  • Ik wel
  • Ik niet
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie