‘Chelsea heeft nieuwe defensieve leider op het oog’

Foto: ‘Chelsea heeft nieuwe defensieve leider op het oog’

Thiago Silva is ondanks zijn 39-jarige leeftijd nog altijd de leider in de achterhoede van Chelsea. In 2020 kwam de Braziliaan over naar de Londense club en sindsdien wist hij onder andere de Champions League te winnen met The Blues. Chelsea heeft Jonathan Tah op het oog als opvolger van Silva. De Duitse verdediger laat bij Bayer Leverkusen wekelijks zien in staat te zijn om een defensie te leiden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Tah moet Thiago Silva gaan opvolgen’

Jonathan Tah speelt ondertussen al acht seizoenen voor Bayer Leverkusen en kwam op jonge leeftijd bij de club nadat hij bij Hamburger SV was opgegroeid. Met zijn 1.95cm aan lengte en fysieke kracht staat er met Tah een imponerende speler in de achterhoede. Hij koppelt dit ook aan snelheid en spelinzicht. Christian Falk, journalist bij BILD, meldt nu dat Chelsea interesse heeft in de diensten van de 27-jarige international. Tah zou volgens de journalist een clausule in zijn contract hebben. Het contract van de centrale verdediger loopt tot medio 2025. Voor Chelsea lijkt dit het perfecte moment om te onderhandelen over Tah.

Chelsea zou in Tah de opvolger van Thiago Silva zien. Hij moet de nieuwe defensieve leider worden van de onervaren achterhoede van de Londense club. Als Silva niet wordt meegeteld is Axel Disasi de jongste verdediger van Chelsea als 25-jarige. De ploeg van Mauricio Pochettino kan dus wel wat ervaring gebruiken in de achterhoede. Zeker als Silva wegvalt binnen de selectie.

Internationale carrière nieuw leven ingeblazen

Tah maakte in 2016 zijn debuut voor het Duitse nationale team. Sindsdien heeft hij een knipperlichtrelatie met de nationale selectie. De rechtspoot zat vaak bij de ploeg, maar speelde maar zelden. Momenteel heeft Tah er 21 interlands op zitten. Bij Julian Nagelsmann lijkt hij daarentegen een basisspeler te zijn. In de laatste vijf interlands speelde Tah altijd en werd hij ook niet gewisseld.

Tah is een uitstekende opvolger van Thiago Silva

  • Ja, hij heeft de kwaliteiten om Silva op te volgen
  • Hij heeft veel kwaliteiten, maar de schoenen van Silva vul je niet zomaar
  • Nee, hij is niet goed genoeg voor Chelsea
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie