Chelsea toont veerkracht in Nottingham

Chelsea heeft zaterdag veerkracht getoond in de Premier League. De Londenaren wisten in de eindfase een 2-1 achterstand om te zetten in een 2-3 overwinning op Nottingham Forest.

Europees ticket blijft in vizier van Chelsea

In aanloop naar deze wedstrijd sprak Mauricio Pochettino zijn twijfels uit over een langer verblijf op Stamford Bridge. De Chelsea-manager vreest vanwege de moeizame resultaten dat de clubleiding deze zomer ingrijpt. Mede daarom was de wedstrijd in Nottingham misschien wel extra belangrijk voor The Blues.

Al na acht minuten had Chelsea een voorsprong te pakken. Mikhaylo Mudryk toonde zijn waarde voor de bezoekers door de 0-1 binnen te werken, maar dat maakte de opdracht er niet makkelijker op. Willy Boly en Callum Hudson-Odoi zorgden voor een voorsprong voor Nottingham Forest.

Hudson-Odoi dacht matchwinner te worden, maar in de laatste tien minuten ging Chelsea er alsnog met de zege vandoor. Kort na de gelijkmaker van Raheem Sterling zorgde Nicolas Jackson voor de 2-3. Waar Nottingham Forest nog altijd angstvallig naar onderen moet kijken, daar mag Chelsea blijven dromen van een Europees ticket.

Scoreverloop: (0-1) M. Mudryk, 1-1 (16′) W. Boly, 2-1 (74′) C. Hudson-Odoi, 2-2 (80′) R. Sterling, 2-3 (82′) N. Jackson