‘Christian Eriksen kost Ajax krankzinnig bedrag’

Foto: ‘Christian Eriksen kost Ajax krankzinnig bedrag’

Elke week wordt Christian Eriksen wel een keertje in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar het is alleszins de vraag of de Amsterdammers hun voormalige publiekslieveling wel kunnen betalen. De Deen verdient namelijk een exorbitant salaris bij Manchester United.

‘Christian Eriksen verdient 9 miljoen euro per jaar’

Volgens de Engelse media strijkt de middenvelder zo’n negen miljoen euro per jaar op op Old Trafford. Het gaat natuurlijk om een bruto jaarsalaris, maar hoe dan ook lijkt het sterk dat men in de Johan Cruijff ArenA daaraan kan tippen. Positief is natuurlijk wel dat The Red Devils Eriksen maar wat graag willen lozen, waardoor een eventueel aankoopbedrag absoluut niet riant hoeft te zijn.

Overigens vertelt de hoofdrolspeler in dit verhaal zelf aan de BBC: “Ik ben heel gelukkig bij United. Ik heb hier twee goede jaren gehad en ga nu mijn derde seizoen in. Dit is een speciale club en een speciale plek. Bovendien is mijn familie hier ook gesetteld, dus ik heb geen haast.”

“Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk spelen en daar doe ik alles aan”, vervolgt hij. “Maar dat heeft niets met de club te maken, dat is aan mijzelf en de trainer. Maar ik voel me hier heel goed.”

“35 procent terug in salarislasten”

Technisch directeur Alex Kroes zei onlangs over de financiële sores bij Ajax: “Een heel makkelijk rekensommetje in deze: als wij voor pak ‘m beet honderd miljoen verkopen, dan kunnen we ongeveer veertig miljoen herinvesteren. We moeten ongeveer 35 procent terug in salarislasten.” Vermoedelijk is Eriksen dus véél te duur voor de Amsterdammers.

9 miljoen per jaar?

  • Doe normaal
  • Dat is hij waard
3697+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie