Cillessen kreeg aangename verrassing: ‘Dat was beter dan ik dacht’

Foto: Cillessen kreeg aangename verrassing: ‘Dat was beter dan ik dacht’

Jasper Cillessen staat sinds dit seizoen onder de lat bij UD Las Palmas. Op de Canarische Eilanden gaat het qua resultaten nog niet helemaal naar wens voor de 35-jarige doelman, maar over zijn eigen vorm mag de ex-international van Oranje niet klagen.

Cillessen maakte overstap van NEC naar Las Palmas

Dat vertelt de Nijmegenaar in gesprek met Marca. Cillessen kwam deze zomer over van NEC en liet op de Canarische Eilanden een goede indruk achter. Hoewel Las Palmas aan de eerste vier wedstrijden slechts twee punten overhield, lag dat allerminst aan de prestaties van de Nederlander.

Toch zit dat niet helemaal lekker bij Cillessen. “Individueel denk ik dat ik prima bezig ben, maar ik win liever wedstrijden dan dat ik zelf belangrijk ben voor mijn team”, klinkt het uit de mond van de 65-voudig international.

Hoewel de prestaties dus wisselend zijn, uitwedstrijden bij CD Leganés en Alavés gingen verloren en thuis werd er gelijk gespeeld tegen Sevilla FC en Real Madrid, is Cillessen wél te spreken over zijn verblijf op Gran Canaria. “Ik wist niet hoe ik het hier op het eiland zou vinden, maar alles ziet er hier beter uit dan dat ik me had voorgesteld.”

Penalty-statistieken Cillessen in Spanje zijn goed

LaLiga is voor de 35-jarige sluitpost geen onbekend terrein, na eerdere uitstapjes bij Barcelona en Valencia CF. “Ik wist al dat het geen gemakkelijke competitie zou zijn en we hebben het in onze uitwedstrijden meteen gezien. In de thuiswedstrijden was het een ander verhaal.”

Tijdens de eerste speeldag hielden Los Amarillos Sevilla FC op 2-2, waarna in de derde speelronde landskampioen Real Madrid een strafschop van Vinícius Júnior nodig had om een 1-1 eindstand op de tabellen te zetten. “We zien thuis dat we gewoon met twaalf man spelen. De fans geven ons enorm veel steun”, is Cillessen blij met de supporters.

Werd de goalie in Nederland lange tijd gezien als een slechte keeper voor wat betreft de strafschoppen, met het stoppen van de pingel van Leganés-speler Dani Raba kwam de teller in Spanje alweer op zes gekeerde penalty’s te staan. “In Spanje heb ik niet zulke slechte statistieken. Ik wil er alles aan doen om punten te winnen voor het team”, is Cillessen optimistisch. Volgend weekend wacht voor Las Palmas de derde thuiswedstrijd van het seizoen; in het eigen Estadio Gran Canaria is Athletic Club de tegenstander.

Had Ajax Cillessen deze zomer vast moeten leggen?

  • Nee, hij komt tekort voor het niveau
  • Ja, hij is een betere keeper dan Remko Pasveer
983+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie