Clasie geeft AZ huiswerk mee: “Stappen zetten”

Foto: Clasie geeft AZ huiswerk mee: “Stappen zetten”

AZ speelt donderdagavond in de Conference League de eerste halve finale van het tweeluik tegen West Ham United. Jordy Clasie verwacht veel van het duel, al vindt hij dat de Alkmaarders dit voetbaljaar al zijn geslaagd.

Trots bij Clasie

Pascal Jansen raakte aan het begin van het seizoen een aantal belangrijke krachten kwijt en moest puzzelen, maar het ging allerminst ten koste van de prestaties van AZ. Waar het in de Eredivisie nog altijd meedoet voor de derde plaats en daarmee Europa League-voetbal voor het nieuwe seizoen, zit het als enige Nederlandse club nog in een Europees toernooi.

Clasie vindt dat zijn team een groot compliment verdient. “Als een Nederlandse club de halve finale haalt van een Europees toernooi dan is dat sowieso een heel goede prestatie”, stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik heb bij Feyenoord gespeeld, daar moet je eerste of tweede worden. Ajax en PSV moeten elk jaar kampioen worden. Die druk wordt bij de spelers neergelegd.”

Volgens de middenvelder toont AZ alweer jarenlang aan dat het tussen de Nederlandse topclubs thuishoort. “Ik denk dat er echt een top-4 is in Nederland. Met ons erbij dus. Maar hier kunnen ook nog stappen worden gezet. Door nog betere spelers te halen waardoor de kwaliteit van de selectie nog verder omhoog gaat.”

Finales in Conference League

Donderdagavond gaat AZ allereerst bij West Ham United op bezoek, waarna het een week later in eigen huis speelt. In de andere halve finale staan Fiorentina en FC Basel tegenover elkaar. De finale van de Conference League vindt op woensdagavond 7 juni plaats in de Eden Arena in Praag (Tsjechië).

Maakt Clasie op bezoek bij West Ham United een treffer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is AZ voor Clasie zijn plafond?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie