‘Feyenoord-terugkeer voor Jordy Clasie’

Foto: ‘Feyenoord-terugkeer voor Jordy Clasie’

Het contract van AZ-aanvoerder Jordy Clasie loopt komende zomer af. De middenvelder was zondagavond te gast bij Studio Voetbal en ging daar in op zijn contractsituatie. De middenvelder liet nog in het midden of hij bij AZ wil blijven of dat hij toch nog kiest voor een andere club. Stoppen wil Clasie in ieder geval nog niet.

Clasie spreekt zich uit over aflopend contract bij AZ

Clasie kreeg de vraag voorgeschoteld of AZ zijn laatste club zou zijn, maar dat bevestigde de 33-jarige middenvelder niet. “Zeg nooit nooit.” Het contract van Clasie loopt komende zomer af, maar stoppen gaat de spelmaker nog niet doen. “Mijn contract bij AZ loopt af. Als dat aan het einde van dit seizoen nog steeds zo is, ga ik niet stoppen met voetbal. Dat is één ding dat zeker is.”

Toch maakt Clasie nog geen prioriteit van het verlengen van zijn contract. “Natuurlijk is het altijd fijn om een bepaalde zekerheid te hebben, met name richting het einde van een carrière. Maar ik zal me er niet anders door gedragen of me er slechter door voelen. Ik accepteer het en doe mijn best voor het team. Op dit moment zit ik op mijn plek bij AZ. Dat mijn contact afloopt, daar hou ik me niet mee bezig. Ik heb nog nooit druk gevoeld om te moeten onderhandelen over een contract.”

Clasie terug naar Feyenoord?

Ibrahim Afellay noemt het vreemd dat AZ nog niet met zijn aanvoerder om tafel is gaan zitten. “Hij heeft zo’n impact op dit elftal. Het is gek dat de club niet in gesprek is met zo’n goede speler. Hij is de aanvoerder van je club. Als je ziet wat hij vorig seizoen op de mat heeft gelegd, daar gaat hij dit seizoen mee verder. Hij kan ook kiezen voor zijn transfervrije status en dan heeft hij de clubs voor het uitzoeken.”

Willem van Hanegem sprak zich in zijn column in het AD ook uit over Clasie en leek erop te hinten dat de middenvelder ook niet zou misstaan bij Feyenoord. “Als ik dan bij AZ Clasie zie, dan kan ik echt nog genieten van zo’n speler. Altijd de juiste keuze aan de bal, altijd naar voren en altijd agressief als dat nodig is. Op die positie is dat cruciaal. Het maakt een elftal meteen beter.”

Moet Feyenoord proberen Clasie terug te halen?

  • Ja, direct doen
  • Nee, niet aan beginnen
5561+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie