Coach van ‘crazy guys’ hoopt op PSV in CL

Foto: Coach van ‘crazy guys’ hoopt op PSV in CL

Aanstaande donderdag is de loting van de Champions League. In één van de balletjes zit ook de naam van RB Salzburg, dat dinsdagavond Dinamo Kiev uitschakelde in de play-offs van het miljardenbal. Trainer Pepijn Lijnders kon zijn geluk dan ook niet op.

Pepijn Lijnders plaatst zich met RB Salzburg voor Champions League

Na een 0-2 zege in Kiev werd het nu 1-1 in Salzburg. In de vorige ronde werd FC Twente al uitgeschakeld. Lijnders: “Ik heb in aanloop naar de wedstrijd ‘Memories’ van David Guetta geluisterd en later heb ik tegen het team ook gezegd: het leven draait om herinneringen maken. We hebben een jonge, nieuwe groep. We willen onze rugzakken vullen met speciale herinneringen. Nooit eerder wist een Oostenrijks team helemaal door de kwalificatie van de Champions League te komen. Nu zijn er twee Oostenrijkse teams in het hoofdtoernooi. En we hebben het verdiend. Ik zei tegen de jongens: op het veld geef je honderd procent en als je gaat feesten geef je honderd procent.”

Het plaatsen voor de CL is ‘één van de gelukkigste voetbalmomenten ooit’ voor Lijnders. “Ik stop deze herinnering ook in mijn backpack. We hebben met Liverpool ook geweldige Europese avonden meegemaakt. Ik ben verliefd op de Champions League. Toen ik hier tekende, zei ik dat we onze fans speciale avonden wilden geven. En dan is de Europa League cool, maar we willen tegen de beste teams van Europa spelen. We hopen de beste teams te kunnen verslaan, al zijn wij zeker niet het beste team. Voor ons is dit pas het begin.”

PSV, FC Porto of Liverpool

Wie zou de Nederlandse coach willen gaan treffen in het hoofdtoernooi? “Niet Real Madrid. Aan hen bewaar ik geen fijne herinneringen. Wat er ook gebeurt, zij winnen toch wel, haha. Ik werkte vijf jaar bij PSV, zeven jaar bij Porto en tien jaar bij Liverpool. Het zou heel speciaal zijn om een van hen te treffen. We kunnen vanaf nu ook op het hoogste niveau laten zien we dat we the crazy guys from Salzburg zijn.”

Welke ploeg schat jij sterker in?

  • PSV
  • RB Salzburg
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie