‘Cody Gakpo moet naar Tadic kijken’

Foto: ‘Cody Gakpo moet naar Tadic kijken’

Cody Gakpo stond gisteren in de basis bij het Nederlands elftal, maar de flankspeler kon zich niet onderscheiden tegen Wales. Journalist Maarten Wijffels vraagt zich in het Algemeen Dagblad dan ook af of Gakpo al wel klaar is voor een stap hogerop.

“Zijn seizoen bij PSV was oké, met 21 goals in alle competities en een eerste prijs waar hij écht een aandeel in had in de vorm van de KNVB Beker. Maar vergelijk het bijvoorbeeld met Dusan Tadic bij Ajax en het mag en moét echt nog wel dwingender bij de beste speler van PSV. Als hij nu de stap naar een buitenlandse club zou maken, komt Gakpo er niet binnen als iemand van wie topverdedigers bang zijn”, constateert Wijffels in de krant. “Het Oranjeshirt zorgt voor extra druk en wat er in potentie in zit, komt er onder die druk nog te weinig uit.”

Van Gaal

Uiteindelijk werd Gakpo in minuut 66 vervangen door Steven Bergwijn, en ‘als enige aanvaller vroegtijdig vervangen worden is niet lekker’, weet Wijffels. Bondscoach Louis van Gaal reageerde al: “Ik wilde de wedstrijd winnen, iedereen heeft wel gezien dat het met de komst van Bergwijn beter ging draaien.”

“Ik denk dat het duidelijk is”, vervolgde Van Gaal. “Onze conditietrainer zei dat er bij de warming-up nu meer spanning op de ploeg stond. Het elftal telde twee debutanten, maar ook jongens die nog geen tien interlands op hun naam hebben staan. Dat laatste geldt ook voor Gakpo, één van de grootste talenten van Nederland, maar ook een exponent van dat het Oranjeshirt nog ‘weegt’. Hij speelde niet goed en heeft ook een seizoen gehad waarin het niet altijd lekker ging met blessures. Dat neemt een speler mee in zijn hoofd.”

TIP: 2.29x je inleg als Nederland zonder tegendoelpunt wint van Polen!

Is Gakpo al klaar voor de Europese top?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie