Curieus eigen doelpunt helpt Almere aan zege

Foto: Curieus eigen doelpunt helpt Almere aan zege

De Eredivisie-wedstrijd tussen Almere City FC en NEC heeft vrijdagavond geen spektakel opgeleverd, maar wel een winnaar. Een eigen doelpunt zorgde in de slotfase voor de eerste driepunter van het seizoen namens de Flevolanders: 1-0.

Almere City vlak voor tijd langs NEC

NEC wist vorige week de degradatiezone te verlaten dankzij een ruime zege op sc Heerenveen (3-0). Almere City verspeelde daarentegen een voorsprong bij Sparta Rotterdam (2-2), waardoor de kloof tussen beide teams groeide. Toch wist de formatie van trainer Hedwiges Maduro de bezoekers uit Nijmegen een loodzware openingsfase te bezorgen.

Almere City wist NEC in het eerste kwartier veelvuldig terug te dringen. Vooral Logan Delaurier-Chaubet had dat overwicht kunnen bekronen, maar zijn inzet stuitte op Robin Roefs. Een spaarzame aanval van de bezoekers viel wel meteen binnen. Een voorzet van Basar Önal werd door Koki Ogawa koelbloedig afgewerkt, ware het niet dat de arbitrage buitenspel constateerde. De VAR gaf na langdurig beraad groen licht.

Spaarzame kansen

Het duel in Almere haalde voor rust een bedenkelijk niveau. Önal kreeg zelf nog wel een kans om NEC alsnog op voorsprong te zetten, maar doelman Nordin Bakker wist zijn inzet te pareren. Richting het rustsignaal wist de thuisploeg het initiatief weer over te nemen. Middenvelder Thom Haye zorgde voor serieuze dreiging door Roefs op de proef te stellen.

In de tweede helft bleef spektakel opnieuw uit. NEC kreeg wel de beste mogelijkheden om de score alsnog open te breken. Önal schoot de bal na een goede individuele actie echter in de handen van Bakker, die Sontje Hansen na een uithaal eveneens van scoren afhield.

Opmerkelijke goal

De wedstrijd leek in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar op een opmerkelijke wijze viel de 1-0 toch nog. Via de voet van Thomas Ouwejan wist Kornelius Hansen op curieuze wijze toe te slaan. Kento Shiogai liet nog een grote kans op 1-1 onbenut, waardoor Almere City eindelijk een zege mag bijschrijven.

Gaat Almere City dit seizoen degraderen?

  • Ja
  • Nee
4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie