‘Dan speelt Ajax het beste voetbal van Europa’

Foto: ‘Dan speelt Ajax het beste voetbal van Europa’

Heel Europa heeft hoge verwachtingen van Ajax, te beginnen met de kraker tegen Borussia Dortmund vanavond in de Champions League. Oud-verdediger André Bergdolmo sluit zich daar bij aan.

“Als dat goed gaat, speel je misschien wel het beste voetbal van Europa”, stelt de Deen, die denkt dat Ajax het ‘vooral van goede teamprestaties moet hebben’. “De beste teams in Europa hebben spelers met bepaalde individuele kwaliteiten die in hun eentje iets kunnen creëren. Ajax heeft ook uitstekende spelers, maar niet op dat torenhoge niveau.”

Ook het uitvoeren van het positiespelletje is cruciaal. “Bij Dortmund hebben ze spelers die met hun individuele kwaliteiten dan nog het verschil kunnen maken. Als team is Ajax beter, maar Dortmund kan bij een mindere dag nog altijd mikken op de individuele kwaliteiten van bepaalde spelers.”

Haaland

Bergdolmo besluit over Erling Haaland, die een tijdje terug nog het Nederlands elftal pijn deed: “Bij Dortmund zijn de medespelers beter dan bij Noorwegen. Bij Dortmund laten ze hem nog beter spelen. Het is belangrijk dat je de controle over de wedstrijd hebt en dat je waakt voor de counters van Dortmund en Haaland.”

Als het goed gaat speelt Ajax het beste voetbal van Europa

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie