Danjuma en Sørloth dragen bij aan LaLiga-remise

De Spaanse top is met wisselende resultaten begonnen aan het nieuwe LaLiga-seizoen. Waar FC Barcelona zich naar een zege knokte, daar lieten zowel Real Madrid als Atlético Madrid meteen punten liggen. Laatstgenoemde club bleef maandagavond bij Villarreal steken op 2-2.

Villarreal en Atlético Madrid in evenwicht

Atlético Madrid spendeerde deze zomer een megabedrag om Julián Álvarez los te weken bij Manchester City. De Argentijnse aanvaller begon deze avond op de reservebank en mocht in het laatste kwartier invallen. Hij zag een Nederlander al na achttien minuten de score openen: Arnaut Danjuma, terug na een uitleenperiode bij Everton, brak de ban na een fraaie individuele actie.

De hoofdstedelingen hadden weinig tijd nodig om langszij te komen. Al in de twintigste minuut zorgde Marcos Llorente op aangeven van Antoine Griezmann voor de gelijkmaker. Ook de derde treffer van de avond kwam op naam van een Atlético-speler, maar in het geval van Koke was dat niet eentje om trots op te zijn. De middenvelder deponeerde de bal ongelukkigerwijs achter zijn eigen doelman Jan Oblak.

Sørloth doet oude club pijn

Nog voor het rustsignaal wist Atlético Madrid de score gelijk te trekken. Uitgerekend een miljoenenaankoop, Alexander Sørloth, was diep in blessuretijd verantwoordelijk voor dat feit. Een pikant doelpunt voor de Noorse spits, die vorig seizoen immers nog de clubkleuren van Villarreal verdedigde. De oud-speler van FC Groningen bepaalde de ruststand op 2-2.

Villarreal en Atlético hielden elkaar ook na rust behoorlijk in bedwang. Gescoord werd er niet meer, waardoor beide clubs elk een punt mogen bijschrijven.