‘Dat was bij PSV hét grote verschil met andere topduels’

Foto: ‘Dat was bij PSV hét grote verschil met andere topduels’

PSV won afgelopen zondag de TOTO KNVB Bekerfinale van Ajax, met 2-1. Het grijpen van de hoofdprijs is voor een aardig deel te danken aan het feit dat trainer Roger Schmidt altijd heeft benadrukt dat hij het bekertoernooi heel serieus neemt, zo stelt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

“Ja, het is ook de beker van Schmidt. De trainer werd regelmatig verguisd en kreeg uit alle hoeken van het land kritiek. En die was niet altijd onterecht. Er was te veel gedoe met de fysieke toestand van spelers en PSV trok aan het kortste eind als het er écht om ging”, opent de journalist zijn relaas.

“Het leek een kansloos verhaal. De Europese exit, vermoeidheid van de spelers, een achterstand tegen Ajax en de matige statistieken in topwedstrijden. PSV oogde verslagen en het hele seizoen leek langzaam naar de bliksem te gaan. (…)  Project-Schmidt kon zonder prijs niet met hoofdletters in een boek over de clubgeschiedenis.”

‘Flinterdunne verschillen’

En dat terwijl PSV de afgelopen jaren heel moeilijk tot winnen kwam in wedstrijden tegen medetopclubs. “Hét grote verschil met vorige topwedstrijden was dat de Eindhovenaren nu niet implodeerden en misschien een beetje mazzel hadden. De verschillen in topvoetbal zijn soms flinterdun. Nu redde de VAR wel (penalty-moment, red.) en bleken twee Ajax-hakken in buitenspelpositie de reddingsboeien bij al getelde tegengoals”, weet Elfrink tot slot.

TIP: Verdien 12 keer je inleg als PSV kampioen wordt! En nieuwe klanten bij Circus ontvangen tot €250 bonus, klik hier! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Schmidt is een toptrainer

  • Eens
  • Dat niet
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie