Dávid Hancko moet weg bij Feyenoord

Foto: Dávid Hancko moet weg bij Feyenoord

De stille kracht met juist oerkrachten in zijn lijf. Zelden of nooit verzaakt hij, David Háncko. Bij Feyenoord koesteren ze hem vanwege zijn kwaliteiten en karakter, maar het kan niet uitblijven dat de Slowaak naar een Europese topclub gaat vertrekken. Moét zelfs, wat mij betreft.

Opinie: Europese topclub moet Dávid Hancko snel wegkopen bij Feyenoord

Gaat hij weg of blijft hij? Tijdens de afgelopen transferwindow kwam er in Rotterdam een bod binnen op Háncko vanuit Madrid, van Atlético welteverstaan. De onvermoeibare verdediger, die zelden of nooit een wedstrijd van Feyenoord heeft gemist, bleek behoorlijk wat geld waard voor de Spanjaarden.

Maar voor de top van de Rotterdamse havenclub was dit (nog) niet genoeg. Clubbaas Dennis te Kloese, inmiddels bijgestaan door technische secondanten, wilde méér transfergeld voor de 26-jarige motor. Logisch ook. Hancko is sinds zijn komst in de zomer van 2022 uitgegroeid tot één van de belangrijkste sterkhouders.

Slowaakse topsportmentaliteit

Ook voor nieuwbakken Feyenoord-trainer Brian Priske zal hij vrijwel altijd één van de eerste namen zijn die hij in de basisopstelling zet. Zelden of nooit is de Slowaak geblesseerd, ook omdat hij volgens ingewijden heel goed zorgt voor zijn lichamelijke gesteldheid. Hij leeft als een absolute prof die voetbal op nummer één heeft staan in zijn dagelijkse planning.

Tot op heden speelde hij al 104 wedstrijden voor de Rotterdamse topclub, waarin hij ook nog 12 keer scoorde en 10 assists afleverde. Scouts vanuit de rest van Europa zullen die cijfers, behalve zijn prestaties in levenden lijve op het veld, ongetwijfeld onder ogen hebben gekregen. Het is daarom wachten totdat Hancko een grote transfer naar het buitenland gaat maken.

Mocht dat niet gaan gebeuren, dan begrijp ik daar helemaal niets van. Aan de andere kant ken ik daar eigenlijk geen enkele twijfel over: Hancko is klaar voor een stap, nóg hoger dan zijn huidige sportieve werkgever Feyenoord is. Zijn nog tot medio 2028 doorlopende contract zal geen obstakel zijn. Wat goed is, mag geld kosten. Zeker in het profvoetbal.

Dávid Hancko juicht na een doelpunt van Feyenoord bij PEC Zwolle.

Alle ogen gericht op Raymond van Meenen

Ik wil het op deze plaats ook nog even over een man hebben die tot afgelopen seizoen onderdeel uitmaakte van de geoliede Feyenoord-organisatie: Raymond van Meenen. Ken je niet? Gaat er nog steeds geen lampje branden? Nee? Oké dan, hij is sinds dit seizoen de nieuwe grote baas van de scheidsrechters van het betaalde voetbal in Zeist.

Van Meenen, zelf in het verleden ook nog arbiter geweest, was daarvoor Head of Operations & Women’s Football bij Feyenoord. Een hele mond vol, maar had hij had aldaar zeker wat in de melk te brokkelen de voorbije negen jaar. Alle ogen zijn nu echter op hem gericht voor héél wat anders: wat gaat hij doen na het misselijkmakende en evenzo kinderlijke Bosz-Makkelie-incident. Respectloos theater van een ervaren trainer zou je het achteraf gezien ook kunnen noemen.

Zet scheidsrechtersbaas Makkelie op duel van PSV?

Als men in Zeist ballen, geen leren voetballen, had gehad, dan hadden de bollebozen de eerder uitgesproken schorsing van één wedstrijd onvoorwaardelijk doorgedrukt. Gebeurde dus niet, waardoor de in opspraak geraakte trainer van regerend landskampioen PSV zijn (uiteindelijk) voorwaardelijke straf helemaal niet serieus nam.

Want hij kon afgelopen zaterdag in Alkmaar toch gewoon plaatsnemen in de dug-out? Zo zag de hoofdrolspeler in kwestie het immers zelf ook. Maar wat gaat manager scheidsrechterszaken Van Meenen nu doen? Heeft hij een rechte rug of niet? Wie stelt hij aan voor belangrijke potjes als PSV-FC Twente, PSV-FC Utrecht, Ajax-PSV of PSV-Feyenoord? Gewoon Danny Makkelie, of toch een van de topscheidsrechters van Nederland?

Druk op een Feyenoord-legende

Ben maar wat benieuwd welke beslissingen er hieromtrent in Zeist zullen worden genomen door de man die zijn hart stiekem een beetje aan Feyenoord had verpand. Een ándere oud-Feyenoorder, Robin van Persie, zag ik met Heerenveen overigens zwoegen in Nijmegen. Met 3-0 huiswaarts gestuurd, maar acht puntjes in negen wedstrijden gepakt en derde van onderen op de ranglijst.

Begint langzaam spannend te worden voor de voormalig topaanvaller. Want ook in Friesland tellen alleen maar de punten, of je nou een grote naam bent of niet.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga en andere opmerkelijke zaken in het voetbal. Elke woensdag schrijft hij op SN een opinie. Hij is 25 jaar journalist. Tips? [email protected]

Is Hancko goed genoeg voor Liverpool of Bayern München?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:00
95+
Niet Feyenoord, maar Indonesië: “Ik ben gelukkiger dan ooit”
15:49
3+
‘Pijnlijke Brian Brobbey-conclusie’
15:19
14+
Verfoeide Ajacied: “Vorig seizoen was het lastig om uit bed te komen”
15:02
3941+
Ajax-aanvaller ‘weet één ding zeker’: “Dat hij moet vertrekken”
14:48
14+
Van Polen over PSV’er: “Marquinhos was hem helemaal kwijt”
14:34
52+
‘Frenkie de Jong geeft in één klap twee miljoen uit in Nederland’
14:17
29+
Pastoor fileert ‘wandelende’ PSV-steunpilaar na duel met PSG
14:00
203+
Dávid Hancko moet weg bij Feyenoord
13:48
78+
Kroes reageert op geruchten over vertrek Henderson
13:34
45+
Kraaij jr. onthult wat hij van Brian Priske vindt
13:20
147+
‘Heel grote klappertransfer voor PSV-uitblinker’
13:05
90+
‘Deze transfersommen en Premier League-salarissen zijn voor Feyenoord onhaalbaar, maar..’
12:48
37+
Vader Reijnders bevestigt via LinkedIn groot toekomstnieuws
12:33
99+
Lang merkt op in welke minuut hij precies scoorde: “Moest zo zijn”
12:16
157+
‘Juist ontbrekende Perisic goud waard voor PSV tegen PSG’
12:00
46+
Oud-Feyenoorder wil interlands spelen voor Indonesië
11:48
64+
‘Niet Mbappé, maar Vinícius is de beste speler van de wereld’
11:22
14+
Feyenoord-supporters belanden in knokpartij
11:06
31+
‘Spaanse grootmachten trekken aan Davies’
10:44
264+
Derksen en Woerts clashen in Vandaag Inside: ‘Hypocriete Miedema’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie