De 10 beste voetbalbroers aller tijden

Soccernews

Een zoon die het profvoetbal haalt is al bijzonder, twee broers die het redden al helemaal. Toch zijn er tientallen voorbeelden te vinden. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien geslaagde duo’s op een rijtje.

[b]10. Jérôme en Kevin-Prince Boateng[/b]
Jérôme en Kevin-Prince Boateng zijn broers, maar spelen hun interlands voor verschillende landen: respectievelijk wereldkampioen Duitsland en Ghana. Laatstgenoemde speelt tegenwoordig als middenvelder weer voor het Italiaanse AC Milan. Zijn broer staat in de achterhoede van Bayern München.

[img]//uploads/broers-boateng(lijstje).jpg[/img]

[b]9. Ronald en Erwin Koeman[/b]
Ronald Koeman is de meest succesvolle voetballer van de twee. Hij speelde in Nederland voor alle drie de topclubs en herhaalde dat kunstje als trainer. Zijn broer Erwin speelde voor PSV en trainde Feyenoord, dus ook zijn carrière is fraai te noemen. Momenteel werken de broers samen bij het Engelse Southampton.

[img]//uploads/erwin-koeman-ronald-koeman(southampton)(06-08-2015).jpg[/img]

[b]8. Paolo en Fabio Cannavaro[/b]
Fabio Cannavaro won in 2006 de wereldbeker met de Italiaanse voetbalploeg. Als aanvoerder mocht de verdediger de beker als eerste omhoog houden, maar bovenal werd hij dat jaar verkozen tot de beste speler ter wereld. Zelf is hij alweer een aantal jaar gestopt, zijn broer Fabio speelt tegenwoordig voor Sassuolo.

[img]//uploads/broers-cannavaro(lijstje).jpg[/img]

[b]7. Yaya en Kolo Touré[/b]
Yaya Touré speelde ooit voor FC Barcelona en is inmiddels alweer een tijdje te bewonderen op het middenveld van Manchester City. Ook zijn broer Kolo is actief in de Engelse Premier League. De verdediger staat op de loonlijst van Liverpool, nadat hij jaren voor Arsenal speelde.

[img]//uploads/broers-toure(lijstje)(16-01-2016).jpg[/img]

[b]6. Gary en Phil Neville[/b]
Uiteraard mogen de broers Neville niet ontbreken. Het tweetal maakte deel uit van de [i]Class of 92[/i], een groep jeugdspelers waar Manchester United jarenlang van profiteerde. Na het beëindigen van de actieve carrière werd de aandacht gericht op analyseren en coachen. Gary is tegenwoordig hoofdtrainer van het Spaanse Valencia.

[img]//uploads/broers-neville(lijstje).jpg[/img]

[b]5. Frank en Ronald de Boer[/b]
Frank en Ronald de Boer hebben een gelijkwaardige carrière achter de rug. Beide voetballers kwamen uit voor Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal met Qatar als eindbestemming. Frank is zoals bekend als hoofdtrainer verantwoordelijk in de Amsterdam Arena, waar zijn broer vooral als analist te bewonderen is.

[img]//uploads/ronald-de-boer-frank-de-boer(ajax)(17-06-2014).jpg[/img]

[b]4. Michael en Brian Laudrup[/b]
Net als de gebroeders De Boer hebben ook Michael en Brian Laudrup een verleden als voetballer van Ajax. Zij vermaakten het publiek veelvuldig. Michael is tegenwoordig als trainer werkzaam in Qatar, nadat hij eerder in de Premier League en de Primera División werkte. Brian ging aan de slag op de televisie en is eigenaar van een wijnbedrijf.

[img]//uploads/broers-laudrup(lijstje).jpg[/img]

[b]3. Giuseppe en Franco Baresi[/b]
Franco Baresi is de meest succesvolle broer. Als centrale verdediger speelde hij twintig jaar voor AC Milan en daar voegde hij nog eens ruim tachtig interlands namens Italië aan toe. Broer Giuseppe speelde slechts achttien interlands, maar misschien nog wel belangrijker: stadsgenoot Internazionale was zijn werkgever.

[img]//uploads/broers-baresi(lijstje).jpg[/img]

[b]2. Socrates en Rai[/b]
De in 2011 overleden Socrates behoorde tot de beste voetballers van zijn generatie. Als aanvoerder was hij een steunpilaar in de Braziliaanse voetbalploeg. Ondanks de enorme hoeveelheid kwaliteit bleef een wereldtitel uit, maar zijn jongere broei Rai bracht in 1994 alsnog de eindzege naar eigen land.

[img]//uploads/socrates-rai(lijstje).jpg[/img]

[b]1. Bobby en Jack Charlton[/b]
Sir Bobby Charlton is een levende legende bij Manchester United. Op zijn erelijst prijken onder meer drie landstitels, de wereldbeker en de Gouden Bal. Zijn broer Jack werd landskampioen met Leeds United en was een periode succesvol werkzaam als bondscoach van Ierland.

[img]//uploads/broers-charlton(lijstje).jpg[/img]

Welk duo raakt je het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
901+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie