De 10 Britse clubs met de hoogste toeschouwersaantallen

Soccernews

Het Britse voetbal trekt vanuit de hele wereld liefhebbers naar de stadions. De stadions zijn meestal goed gevuld, maar welke clubs trekken de meeste supporters door de poorten? [i]SoccerNews.nl[/i] zet de toptien op een rijtje.

[b]10. Chelsea[/b]
Chelsea heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Toch blijft Stamford Bridge goed gevuld, al is dat niet gek gezien het goede herstel na de zomer. Gemiddeld zitten er 41.374 in het stadion van [i]The Blues[/i] en dat zorgt voor een uitstekende bezettingsgraad, want er kunnen maar een paar honderd fans meer naar binnen.

[img]//uploads/vieren(chelsea)(30-10-2016).jpg[/img]

[b]9. Sunderland[/b]
Chelsea kan een hogere capaciteit wel gebruiken, zo blijkt uit de hogere klassering van Sunderland. [i]The Black Cats[/i] trekken gemiddeld 41.791 mensen naar het Stadium of Light en dat terwijl men afgelopen seizoen maar ternauwernood in de Premier League bleef.

[img]//uploads/stadium-of-light(sunderland)(04-04-2016).jpg[/img]

[b]8. Rangers FC[/b]
Glasgow Rangers is niet meer, maar in Rangers FC is een doorstart gemaakt en dat resulteerde dit seizoen in een rentree op het hoogste niveau van Schotland. Ibrox Park bleef populair en ook dit seizoen zijn de toeschouwersaantallen goed te noemen: gemiddeld 48.554.

[img]//uploads/ibrox-park(rangers-fc)(07-04-2016).jpg[/img]

[b]7. Newcastle United[/b]
Onder de indruk van Sunderland? Zo ja, dan val je nu wellicht van je stoel… Aartsrivaal Newcastle United degradeerde namelijk wél naar het Championship en toch blijft St James’ Park onverminderd populair. Dit seizoen staat het gemiddelde op 50.087 en daarmee zouden [i]The Magpies[/i] in Nederland bovenaan staan.

[img]//uploads/st-james-park(newcastle-united)(2).jpg[/img]

[b]6. Liverpool[/b]
Liverpool draait dit seizoen na een paar moeilijke seizoenen weer bovenin mee in Engeland. Het spel onder Jürgen Klopp is prachtig om naar te kijken en dus stroomt Anfield als vanouds vol. Gemiddeld nemen er 53.027 supporters plaats in het sfeervolle stadion om You’ll Never Walk Alone ten gehore te brengen.

[img]//uploads/fans-liverpool(12-05-2016).jpg[/img]

[b]5. West Ham United[/b]
West Ham United realiseerde een prima zevende plek in het voorbije seizoen en nam met een goed gevoel afscheid van Upton Park. Sinds dit seizoen speelt men in het London Stadion, waar gemiddeld 53.598 supporters naar binnen komen. Helaas blijven de resultaten vooralsnog ver achter.

[img]//uploads/london-stadium(west-ham-united)(21-08-2016).jpg[/img]

[b]4. Manchester City[/b]
Manchester City hoopt onder aanvoering van Pep Guardiola tot grote hoogte te stijgen. Alle ingrediënten zijn aanwezig, zo ook de steun van de twaalfde man. [i]The Citizens[/i] halen op dit moment een vierde plek binnen door gemiddeld 54.316 supporters het Etihad Stadium naar binnen te laten gaan.

[img]//uploads/etihad-stadium(manchester-city)(1).jpg[/img]

[b]3. Celtic[/b]
Het Schotse voetbal levert twee clubs aan deze lijst. Rangers kwam al ter sprake en natuurlijk mag de gehate rivaal Celtic niet ontbreken. De andere club uit Glasgow zorgt voor een gemiddelde 55.590 supporters, maar bovenal een goede sfeer. Celtic Park is zelfs door FC Barcelona-ster Lionel Messi als favoriete stadion uitgeroepen.

[img]//uploads/celtic-fans(28-11-2015).jpg[/img]

[b]2. Arsenal[/b]
Arsenal snakt al jaren naar een nieuwe landstitel. Afgelopen seizoen moesten [i]The Gunners[/i] genoegen nemen met een tweede positie, een plek waar het dit seizoen ook staat qua support. Gemiddeld betreden 59.950 supporters het Emirates Stadium, dat in 2006 het historische Highbury verving.

[img]//uploads/arsenal-doelpunt(06-11-2016).jpg[/img]

[b]1. Manchester United[/b]
Alle lof gaat uit naar de voorgaande clubs, maar er is toch echt één Britse club die er bovenuit steekt. Manchester United is de onomstreden koploper met een gemiddelde van 75.263 supporters. Dat is een mooie prestatie, juist nu [i]The Red Devils[/i] een aantal moeilijke seizoenen doormaken.

[img]//uploads/old-trafford(manchester-united)(29-10-2016).jpg[/img]

Welke klassering verrast je het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie