De 10 mooiste quotes over Lionel Messi

Foto: De 10 mooiste quotes over Lionel Messi

Lionel Messi is misschien wel de allerbeste voetballer aller tijden. Voetballiefhebbers stemmen wekelijks af op FC Barcelona om het wonder op voetbalschoenen te aanschouwen. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien prachtige quotes over de steraanvaller op een rijtje.

[b]10. Zlatan Ibrahimovic[/b]
Voetballers zijn anno 2016 doorgaans politiek correct. Ibrahimovic is een uitzondering op deze regel, maar ook de aanvalsleider van Paris Saint-Germain kan niet om zijn oud-teamgenoot heen: “Wie er beter is, Messi of Zlatan? Als je kijkt naar wat [i]Leo[/i] heeft gepresteerd, is dat geen discussie.”

[img]//uploads/zlatan-ibrahimovic(paris-saint-germain)(30-07-2015).jpg[/img]

[b]9. Pep Guardiola[/b]
Guardiola stond vier seizoenen aan het roer bij FC Barcelona en leidde de Spaanse grootmacht naar talloze trofeeën. Deels zijn eigen verdienste, maar de huidige oefenmeester van Bayern München kent ook de waarde van Messi. “Schrijf niet over hem, probeer hem ook niet te beschrijven. Kijk gewoon naar hem”, luidt zijn advies.

[img]//uploads/pep-guardiola(5)(bayern-munchen)(22-12-2015).jpg[/img]

[b]8. Thierry Henry[/b]
Henry maakte vooral indruk als aanvaller van Arsenal, maar beleefde ook een prachtige periode in het shirt van FC Barcelona. Als teamgenoot maakte hij Messi mee. “Wat [i]Leo[/i] doet is zo bijzonder, dat ik moet oppassen dat ik niet stil ga staan om zijn bewegingen te bekijken”, zei de Fransman eens.

[img]//uploads/thierry-henry(22-12-2015).jpg[/img]

[b]7. Paolo Maldini[/b]
Maldini stond bekend als een van de beste verdedigers van zijn generatie, maar ook de Italiaan had waarschijnlijk niet graag tegenover Messi gestaan. “Ik denk dat hij het niveau van Maradona heeft bereikt en is ontstegen. Hij doet ongelofelijke dingen op een krankzinnig tempo.”

[img]//uploads/paolo-maldini.jpg[/img]

[b]6. John Terry[/b]
Nog een mooie uitspraak van een verdediger, Terry in dit geval. De aanvoerder van Chelsea is lyrisch over de Argentijn “Messi is vrij duidelijk de beste speler aller tijden. Het is een eer om tegenover hem te staan en wanneer ik mijn carrière afsluit, kan ik terugkijken en dan weet ik dat ik mezelf heb gemeten aan de allerbeste.”

[img]//uploads/john-terry(chelsea)(03-09-2015).jpg[/img]

[b]5. Johan Cruijff[/b]
Messi won onlangs zijn vijfde Gouden Bal en dat is voor Cruijff geen verrassing. De legendarische nummer veertien, eveneens een icoon in Barcelona, verkondigde ooit al eens: “Messi gaat de speler worden die de meeste Gouden Ballen ooit gaat winnen. Hij gaat er vijf, zes of zeven winnen. Hij valt niet te vergelijken.”

[img]//uploads/johan-cruijff(fc-barcelona)(14-04-2014).jpg[/img]

[b]4. Raúl[/b]
Raúl beleefde zijn hoogtijdagen als voetballer van Real Madrid. Toch kan ook de Spanjaard de klasse van Messi inzien. “Laatst zag ik een van zijn wedstrijden. Hij liep met de bal op de maximale snelheid en ik weet niet hoeveel balcontacten hij had, misschien vijf of zes, maar de bal leek als lijm aan zijn voet te zitten. Dat is praktisch onmogelijk.”

[img]//uploads/raul(16-11-2015).jpg[/img]

[b]3. Roy Keane[/b]
Keane was een spijkerharde middenvelder, maar ook de Ier kan genieten van de stijlvolle Messi. “Ik was een groot fan van Maradona toen ik opgroeide en van de huidige generatie is Cristiano Ronaldo goed, maar Messi is de beste die ik ooit heb gezien. Normaal ben ik niet zo snel lyrisch, maar Messi heeft er recht op. Ik heb naar zijn zwakheden gezocht en kon ze niet vinden.”

[img]//uploads/roy-keane(1).jpg[/img]

[b]2. Luis Figo[/b]
Sinds zijn overstap naar Real Madrid is Figo persona non grata bij FC Barcelona. De Portugees kijkt echter nog altijd graag naar zijn oud-werkgever en dan in het bijzonder naar Messi. “Voor mij is het een genot om naar Messi te kijken. Het is alsof je een orgasme krijgt, wat een genot.”

[img]//uploads/luis-figo(18-05-2015).jpg[/img]

[b]1. Diego Maradona[/b]
Messi staat al jarenlang aan de wereldtop en is daarmee in dezelfde categorie geplaatst als Maradona. [i]Pluisje[/i] is dolenthousiast over zijn landgenoot. “Ik heb een voetballer gezien die mijn plaats in het Argentijnse voetbal gaat erven en zijn naam is Messi”, zo sprak Maradona ooit.

[img]//uploads/diego-maradona(14-06-2014).jpg[/img]

Welke quote is de mooiste?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie