De Boer ziet lichtpuntje in zwakke Ajax-helft: “Altijd dreiging”

Foto: De Boer ziet lichtpuntje in zwakke Ajax-helft: “Altijd dreiging”

Ronald de Boer zag dat Ajax een wedstrijd met twee gezichten speelde tegen FK Vojvodina. De Amsterdammers maakten de eerste helft een aardige indruk, maar zakten in de tweede helft ver terug. Toch zag de voetbalanalist in de zwakke tweede helft nog wel een lichtpuntje.

De Boer ziet Ajax zwak spelen in tweede helft, maar ziet ook lichtpuntje

“Na een seizoen als vorig jaar is alles meegenomen”, begon De Boer bij Ziggo Sport over de 1-0 overwinning van Ajax in de tweede voorronde van de Europa League tegen Vojvodina. “De tweede helft was heel matig. Ik zei dat de tegenstander vermoeider zou raken, maar het was juist andersom. Zij kregen meer grip en Ajax wist het even niet. Je hebt nog mazzel dat je halverwege de tweede helft niet achterstaat.”

Ajax probeert met veel intensiteit te spelen, maar dat lukte de Amsterdammers nog niet de gehele wedstrijd. Volgens De Boer heeft dat ook tijd nodig. “Wedstrijdconditie moet je waarschijnlijk opbouwen. Dat kost natuurlijk tijd. Misschien dat dat er nog wel inkomt, want het was nu ook wat warmer. Je zag bijvoorbeeld Youri Baas die geweldig speelde, maar in de tweede helft vermoeid werd en toch wat foutjes maakte. Dus ze zijn nog niet Farioli-fit, denk ik.”

Dreigende Godts

Toch scoorde Ajax diep in de tweede helft alsnog de winnende treffer dankzij een fraaie kopbal van invaller Branco van den Boomen. De Boer prees de ‘scherpte’ van de middenvelder, maar was bij het doelpunt vooral te spreken over Mika Godts. “Soms is een voorzet gewoon perfect. Goede assist was het. Godts heeft direct dreiging en hij wil die man opzoeken. Binnendoor en buitenom, dat heeft hij. Je voelt altijd wel die dreiging als hij erin komt.”

Moet Godts een basisplek krijgen bij Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie