Dé club die dit seizoen een topprestatie levert is Telstar

Foto: Dé club die dit seizoen een topprestatie levert is Telstar

Veel geld is er niet om spelers te betalen, eigenlijk nooit. Maar toch spot Telstar dit seizoen tot nu toe in de Keuken Kampioen Divisie met alle wetten door mee te strijden om een plek in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Dat verdient alleen maar complimenten.

Scheidend algemeen directeur en bestuursvoorzitter Pieter de Waard verklapte het onlangs voor de tv-camera’s van ESPN: Telstar heeft een spelersbudget van in totaal negen ton. Daar moet dus de complete selectie van betaald worden. Met andere woorden: grootverdieners lopen in Velsen zeker niet rond, voetballen soms voor het minimumloon.

Profvoetballer zijn voor een appel en een ei, het bestaat echt nog. Wie bij Telstar speelt, kiest vaker voor een kans om zichzelf in de kijker te spelen. In de etalage te zetten. Telstar is een soort van cult, zeker met de onvermijdelijke mandjes die achter het doel als scorebord dienen.

Het is ieder seizoen weer kijken dat de begroting rond gaat komen, verteldee clubbaas De Waard ook nog. Toch heeft trainer Mike Snoei samen met technische manager Peter Hofstede ervoor gezorgd dat er, door goed scoutingswerk, een aardig elftal op het veld staat. Dat is bijzonder knap, temeer omdat er ook nog goed gepresteerd wordt.

Telstar staat op dit moment op de negende plaats in de KKD. Omdat nummer acht Jong AZ niet mag gaan deelnemen aan de promotiestrijd, betekent dit dat de Witte Leeuwen op dit moment virtueel bivakkeren op een plekje in de play-offs. Dromen mag natuurlijk. En gezien het vaak vertoonde spel van de Snoei-formatie is dat terecht.

Glynor Plet

Kapstok voor de technische staf in het team vol met onbekende maar wél talentvolle namen, is aanvaller Glynor Plet. Met al zijn ervaring en scorend vermogen is de 36-jarige spits nog altijd heel erg belangrijk voor Telstarrr. Aan het sprookje van Velsen wordt op dit moment geschreven, al zou men in het BUKO Stadion graag willen dat het laatste hoofdstuk werkelijkheid gaat worden.

Al is het maar om oer-Telstariaan Pieter de Waard een gedroomd afscheid te geven.

Gaat Telstar promoveren?

  • Ja
  • Nee
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie