De discussie Danilo-Giménez is voorlopig wel even klaar

Foto: De discussie Danilo-Giménez is voorlopig wel even klaar

Wekenlang was de vraag iedere keer weer voor de aanvang van wedstrijden wie bij koploper Feyenoord de spitspositie zou gaan invullen: Danilo of Santiago Giménez. Die race is, in ieder geval voorlopig, gewonnen door de Mexicaan. Zijn spel wordt met de week beter.

Groot tegenover acht centimeter kleiner en 21 tegenover 23 jaar. Santiago Giménez en Danilo Pereira da Silva. Zuid-Amerikaanse concurrenten voor de positie van aanvalsleider in De Kuip. Trainer Arne Slot liet vanaf het begin van dit seizoen meerdere malen weten dat er weinig tot geen verschil qua kwaliteit tussen beide spitsen.

De Braziliaan kreeg in eerste instantie de voorkeur, scoorde acht keer en gaf twee assists. Zeker geen verkeerde cijfers die de voormalig Ajacied in Rotterdamse dienst op dit moment kan overleggen. Collega Giménez moest het na de competitiestart regelmatig met invalbeurten doen. De spitsenstrijd leek gewonnen door Danilo.

Leek, want Giménez klopte de voorbije weken steeds meer aan de deur. Met vijf doelpunten en twee assists in twee wedstrijden minder dan zijn concurrent mag de Mexicaanse twintiger zeker ook niet mopperen. Hij voetbalt steeds gemakkelijker, loopt zich vaak heel slim vrij, beschikt over een goede trap en werkt hard voor het elftal.

Daarmee heeft deze Zuid-Amerikaan de strijd gewonnen van de ándere Zuid-Amerikaan. Vooralsnog zeker in ieder geval. Aan Santiago Giménez gaat Feyenoord nog veel plezier beleven. Eerst als voetballer en later zal ook de penningmeester van de Rotterdammers zich nog vergenoegend in de handen gaan wrijven, mits de spits zich zo verder blijft ontwikkelen.

Gaat Giménez Feyenoord veel geld opleveren?

  • Ja
  • Nee
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie