De Jong vreest ander Ajax in bekerfinale

Foto: De Jong vreest ander Ajax in bekerfinale

PSV en Ajax nemen het zondagavond tegen elkaar op in de finale van de KNVB Beker. Hoewel PSV afgelopen weekend nog relatief eenvoudig van de Amsterdammers won, verwacht Luuk de Jong dat het in De Kuip anders zal zijn.

Scherpte verwacht bij PSV

De ploeg van John Heitinga is al het gehele seizoen niet in vorm. Waar Alfred Schreuder het team niet aan de praat kreeg en aan het begin van dit kalenderjaar het veld moest ruimen, lukt het zijn opvolger in grote wedstrijden ook niet om resultaat te behalen. De Jong denkt echter dat Ajax alles in huis heeft om een goede wedstrijd af te werken.

De ervaren aanvaller heeft dan ook een duidelijke boodschap voor zijn team: scherpte is zondag geboden. Tijdens de tweede ontmoeting in een week tijd denkt De Jong dat Ajax vol energie zal beginnen. “Ik verwacht een heel ander Ajax. Ik denk dat zij willen reageren na zondag”, zo vertelt hij op de persconferentie.

Hij weet tegelijkertijd zeker dat PSV de opponent opnieuw kan verslaan. “Ik wil van onze ploeg zien dat we weer met dezelfde energie spelen. Dan hoef je niet eens goed te voetballen, maar heb je wel een grote kans om te winnen. We willen het publiek meekrijgen en laten zien dat er bij ons niets te halen valt.”

Tweede plek in Eredivisie

In de Eredivisie ligt PSV op pole position om de derde plaats veilig te stellen. De Eindhovenaren staan op een voorsprong van drie punten ten opzichte van Ajax, terwijl de concurrent slechts op één doelpunt na een beter doelsaldo heeft. Volgende week gaat het team van Ruud van Nistelrooij op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Wint PSV zondag van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Maakt De Jong zondag de openingstreffer?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie