Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

De Ligt naar Manchester United? “Dát is te hopen”

Foto: De Ligt naar Manchester United? “Dát is te hopen”

Valentijn Driessen zou het een goed idee vinden als Matthijs de Ligt de overstap naar Manchester United maakt. Volgens de journalist van De Telegraaf kan hij daarmee zijn loopbaan redden.

Overstap De Ligt naar Manchester United

De Ligt behoorde bij Ajax nog tot een van de grootste talenten in Europa. In 2019 maakte hij de overstap naar Juventus en sindsdien haalde hij zelden nog een hoog niveau. Ook met zijn transfer naar Bayern München veranderde niets aan de situatie: in Duitsland zit hij veel op de reservebank.

Erik ten Hag wil hem graag naar Engeland halen en dat vindt Driessen goed nieuws. “Het is te hopen dat Ten Hag bij De Ligt hetzelfde niveau naar bovenhaalt als wat hij bij Ajax haalde en dezelfde speler die hij bij Ajax was. Die is hij na het vertrek bij Ajax nergens meer geweest”, stelt hij in podcast Kick-off.

Hereniging met Erik ten Hag

Hoewel hij de voorbije jaren ook goede wedstrijden van De Ligt zag, vindt Driessen dat hij zijn basisniveau verloren is. “Het blijft wild. Dat vond ik hem bij Ajax juist niet, toen vond ik hem altijd heel geconcentreerd. Toen had hij veel meer oog voor de situatie zonder er blind in te gaan.”

“Nu lijkt het iedere keer wel alsof er situaties ontstaan waarin hij denkt: die is voor mij. Dan gaat hij er honderd procent voor, terwijl je af en toe als verdediger de situatie ook moet inschatten: wanneer moet ik wel gaan, wanneer moet ik niet gaan.” Bij het Nederlands elftal zit hij voorlopig op de bank.

Gaat De Ligt in Engeland slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie