Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘De Ligt voorbeeld van nieuw, sexy Bayern München’

Foto: ‘De Ligt voorbeeld van nieuw, sexy Bayern München’

Bayern München heeft afgelopen transferzomer een flinke metamorfose doorgevoerd. Er werden de nodige oudgedienden vervangen door wat jongere spelers, zoals Matthijs de Ligt. Bewuste keuzes, vertelt directeur Hasan Salihamidzic aan The Athletic.

“De kern van onze groep is midden twintig. We hebben een paar jongeren en niet al te veel dertigers in de ploeg. We hebben een heel goede leeftijdsopbouw. Dat maakt ons sexy voor veel van de spelers die we op de transfermarkt probeerden te krijgen. Zij denken in termen van de komende drie tot vijf jaar. Ze kijken naar de manier waarop de ploeg is samengesteld, qua kwaliteit, mentaliteit, positionele flexibiliteit en leeftijdsopbouw”, vertelt Salihamidzic.

De Ligt

De Ligt is volgens de oud-middenvelder het ideale voorbeeld. “Hij liet veel geld van Juventus op tafel liggen toen hij naar ons kwam. Hij wilde koste wat kost naar Bayern. Hij zei: ‘Ik voel me hier thuis’. Drie jaar geleden, voordat hij naar Juve ging, hadden we met hem en Mino Raiola gesproken. We hielden contact, we kenden elkaar en ik wist, wanneer de mogelijkheid zich voordeed, dat hij zonder twijfel naar Bayern wilde.”

Daar tegenover stond dat Robert Lewandowski per se naar FC Barcelona wilde, maar de spits mocht lange tijd niet weg. “Het was duidelijk dat Lewandowski aan een verhuizing dacht, maar zonder topvervangers beschikbaar te hebben, zouden we niet hebben ingestemd met een transfer”, aldus Salihamidzic tot slot.

TIP: 1.95x je inleg als Bayern van Barça wint deze midweek!

Bayern is er beter op geworden deze zomer

  • Eens
  • Oneens
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie