De mooiste doelpunten in de Eredivisie van mei 2021

Foto: De mooiste doelpunten in de Eredivisie van mei 2021

De vijfde maand van 2021 brengt voor voetballiefhebbers in de Eredivisie veel genot en tevens de laatste speelrondes van het seizoen. Er werden dan ook weer flink wat goaltjes gemaakt. Natuurlijk stond de maand dan ook garant voor prachtige treffers en dus zetten we de mooiste pareltjes op een rij.


Voor deze beste Eredivisie doelpunten van mei 2021 hebben we een mooie lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in mei gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we een vijftal toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van april 2021.


Rai Vloet (Heracles Almelo 3-0 VVV-Venlo) – Speelronde 31 


We trappen af met een prachtige vrije trap die de revue passeerde. Mei werd dan ook direct goed geopend met een heerlijke goal van Rai Vloet. Buiten de zestien mag hij namelijk aanleggen voor een vrije trap en vervolgens laat hij maar zien dat hij daarmee wel raad weet.


Met een prachtige poeier haal Vloet de trekker over en maakt hij de tweede goal in de wedstrijd. Opvallend is hoe de bal, nadat deze over de muur is, nog perfect daalt en daardoor het doel induikt. De kruising in de linkerbovenhoek wordt geraakt en laat de keeper van VVV-Venlo kansloos. Het is een schoolvoorbeeld van een perfecte vrije trap.


Bekijk de goal hier terug!




Danilo (FC Twente 1-1 Heracles Almelo) – Speelronde 32


Van een goal gemaakt door Heracles schakelen we over naar een week
 later toen Heracles Almelo een prachtige parel moest incasseren. FC Twente ontving de ploeg uit Almelo en liet zien dat ook in Enschede mooie goals geen gemis zijn. Met een prachtige uithaal is het namelijk huurling Danilo die wist te scoren.

Wat pijnlijk voor Heracles is, is dat Danilo de gelijkmaker op de voet heeft. Vanaf de rand van het zestienmetergebied neemt Danilo de bal, die onbedoeld voor zijn voeten terecht komt, in één keer vanuit de draai op de voet. De kiezelharde knal vliegt zo de kruising in terwijl Heracles alleen maar kan toekijken.


Bekijk de goal hier terug!




Samir Lagsir (PSV 4-2 PEC Zwolle) – Speelronde 33


PEC Zwolle mocht de wedstrijd tegen PSV dan wel al verloren hebben, maar dat maakt in dit geval niets uit. Het pareltje van Samir Lagsir is namelijk een goal die verdiend om extra uitgelicht te worden. Via een snelle counter komt PEC namelijk in kansrijke positie en wordt er vervolgens ook nog eens prachtig afgerond. 


De bal wordt vanaf eigen helft naar de linkse flank gespeeld. Eenmaal daar zet Manuel het op een lopen en trapt hij de bal geweldig richting het zestienmetergebied. Net binnen de zestien neemt Lagsir de bal in één keer op de wreef en ramt hij de bal bijna door het net heen. Voor PSV was er simpelweg geen houden meer aan.


Bekijk de goal hier terug!




John Goossens (FC Twente 3-2 ADO Den Haag) – Speelronde 34


Ondanks dat ADO Den Haag wist dat de ploeg al gedegradeerd was, werd er met een spektakel uitgepakt voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit in Enschede besloot de hekkensluiter nog een keertje aan te zetten en kwam de ploeg zelfs voor met 0-2. Uiteindelijk werd er verloren, maar een prijs wordt toch zeker gepakt door John Goossens die voor twee goals verantwoordelijk was.


Toch is het zijn openingstreffer die de toon goed zette. Vanuit een corner trapt Goossens de bal zo in de verre hoek en weet hij te scoren. Voor Joël Drommel, die zijn laatste wedstrijd speelde voor Twente, was het een flinke domper, maar een prachtige goal is het zeker en die mag dan ook goed gevierd worden.


Bekijk de goal hier terug!




Vangelis Pavlidis (Willem II 2-1 Fortuna Sittard) – Speelronde 34


We sluiten deze maand af met de goal die Willem II meer dan nodig had in de laatste speelronde van de competitie. Kort voor rust weet Pavlidis misschien wel de belangrijkste goal in zijn carrière te maken. Hij zet Willem II namelijk op voorsprong in de wedstrijd die zou bepalen of Willem II nacompetitie moest spelen.


De manier waarop hij scoort is echter van een ander niveau. De Willem II-speler gaat op avontuur met de bal en stuurt de halve selectie van Fortuna het bos in (samen met wat medespelers), waarna hij feilloos afrond. Het is niet alleen één van de beste doelpunten in de Eredivisie van mei 2021, maar misschien wel één van de mooiste van het seizoen.


Bekijk de goal hier terug!

Wat is de mooiste goal van mei?

  • Rai Vloet
  • Danilo
  • Samir Lagsir
  • John Goossens
  • Vangelis Pavlidis
37+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie