Het grote obstakel voor kersvers PSV’er Karsdorp

Foto: Het grote obstakel voor kersvers PSV’er Karsdorp

Binnen PSV realiseerde de technische top zich op een gegeven moment dat Jordan Teze Eindhoven ging verruilen voor Frankrijk, waardoor er zo snel als mogelijk een vervanger moest komen. Opvolger werd een speler met een Feyenoord-verleden én Serie A-ervaring: Rick Karsdorp. De 29-jarige rechtsback moet nu vooral zijn eigen lichaam in de gaten houden wil zijn nieuwe avontuur, na zijn terugkeer op vaderlandse grond, gaan slagen.

Inside: Rick Karsdorp waakt in Eindhoven voor nieuwe tegenslag

De twintiger kampte in de voorbije jaren namelijk met een hele waslijst aan blessures: meerdere keren had hij een ernstige kwetsuur aan zijn knie, waardoor hij lang uit de roulatie was, spierproblemen hielden hem aan de kant en daarnaast kreeg hij ook te maken met een forse neusbeenbreuk.

Als een konijn uit een hoge hoed werd Rick Karsdorp tevoorschijn getoverd door voetbalbaas bij PSV in Eindhoven: Earnest Stewart. Een enigszins verrassende, gezien zijn verleden bij de Rotterdamse concurrent, maar aan de andere kant ook logische keuze van de Brabantse topclub; de rechtsback was immers transfervrij.

Een buitenkansje dus voor PSV. Daarnaast deed de blonde verdediger in de afgelopen seizoenen ervaring op bij Europese topclub AS Roma, waar hij onder meer werkte met José Mourinho als trainer. Karsdorp trainde op hoog niveau, en speelde een groot aantal wedstrijden. In totaal kwam hij in 113 duels in actie, waarin hij 1 keer scoorde en 11 assists afleverde. Binnen PSV verwacht men dat zijn technische bagage voldoende aangevuld zal zijn de laatste jaren.

PSV’s stoomwals op rechts

Die technische bagage is een argument om te verwachten dat hij ook moeiteloos meekan met het aanvalsvoetbal van trainer Peter Bosz, die graag heeft dat zijn rechtervleugelverdediger in de achterhoede zijn mannetje staat maar ook bij de rest een steentje bij kan dragen. Door zo af en toe op te stomen langs de zijlijn, wat Karsdorp overigens ook in de Serie A deed.

Dat de hoofdpersoon in kwestie gretig toehapte toen PSV bij zijn management aan de bel trok, hoeft niet zo heel opmerkelijk gevonden te worden. Karsdorp is in zijn hart een rasechte Feyenoorder, maar toen die club zich niet bij hem meldde streelde de interesse van de regerend landskampioen hem ook.

Medische kanttekening versus voordelen

Daarnaast zijn de Eindhovenaren, zeker na de heel sterke competitiestart, ook dit seizoen titelkandidaat nummer één. Bovendien kan Karsdorp ook in de komende Champions League tegen aansprekende tegenstanders zijn kunsten gaan laten zien. Zo lijken er alleen maar voordelen aan zijn komst naar Eindhoven te kleven.

Criticasters weten daarentegen ook dat de rechtsback in de voorbije seizoen (te) vaak kampte met blessures. Zijn eigen lichamelijke gesteldheid wil hem nog weleens in de weg zitten. De medische deskundigen van PSV zagen tijdens zijn keuring echter geen belemmeringen voor een contract.

Nu kan Karsdorp in de Eredivisie laten zien waarom hij in het verleden vanuit De Kuip vertrok naar Italië: heel geconcentreerd verdedigen en soms, als dat kan, mee opstomen richting de vijandelijke frontlinie om daar gevaar te kunnen stichten. Met die wens en gedachte heeft PSV hem ook aangetrokken.

Karsdorp als opvolger van Teze

Heeft Karsdorp grote schoenen te vullen na het vertrek van zijn voorganger Teze? Die vraag stellen fans van PSV zich inmiddels hardop. Het merendeel houdt het op: nee. Teze was zeker wel bruikbaar voor de Eindhovense club, zo vindt men, maar een heel grote topper was het volgens de Brabanders nou ook weer niet.

Karsdorp is door zijn verleden in het Nederlandse voetbal nog altijd bekend bij de supporters, dus ze weten wat hij kan. Hopelijk voor Karsdorp gaan blessures géén roet in het spreekwoordelijke eten gooien. Voordeel voor de speler zelf is in ieder geval dat hij in een goed draaiend elftal terecht gaat komen, zeker in aanvallend opzicht.

Verdedigend wil de ploeg hier en daar nog weleens een steekje vallen, maar daar kan Karsdorp zijn steentje dan aan gaan bijdragen. Dat zal gebeuren in onder andere de strijd om het kampioenschap van Nederland, waarin ‘zijn’ Feyenoord op papier de grootste concurrent zal gaan zijn.

Maakt Karsdorp PSV sterker?

  • Ja
  • Nee
698+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:00
145+
PSV wil eerste slag slaan bij ‘dame’
10:50
2+
Cambuur wéér doelpuntloos: “Moet geilheid in de ploeg komen”
10:40
48+
‘PSV-exit voor Noa Lang’
10:30
137+
Dit bedrag kunnen PSV en Feyenoord in de Champions League verdienen
10:25
9+
Slot kijkt uit naar duel met AC Milan: “Reken er niet op dat hij start”
10:10
100+
Op welke zender kijk je Juventus – PSV?
10:00
80+
Ajax, Feyenoord en AZ scouten Portugees supertalent
09:50
15+
Schitterende beelden: PSV klaar voor Champions League
09:40
122+
‘Supertransfer voor Jerdy Schouten’
09:24
267+
‘PSV verrast met enorme stunttransfer’
09:10
119+
Van Basten luidt Eredivisie-noodklok: “Zelfs bij een club als Go Ahead…”
09:00
135+
Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’
08:55
35+
Transferadvies voor Bakayoko: “Zó veel wapens, maar…”
08:40
62+
‘Koeman-nachtmerrie voor Oranje-international’
08:25
296+
‘Feyenoord-leiding staat voor Priske-ingreep’
08:10
322+
‘Ajax wrijft tóch in handjes bij vertrek Rensch’
07:51
60+
Derksen kraakt ‘naïeve’ Van Persie en pleit voor bliksemingreep
07:34
78+
Van Basten adviseert Bosz ‘noodzakelijke’ PSV-ingreep
07:17
488+
‘Champions League-drama dreigt voor Feyenoord’
23:45
341+
‘Oranje-terugkeer voor Memphis Depay’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie