Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

De uitslagen van dinsdag op het EK (2 juli)

Op dinsdag 2 juli werden er twee wedstrijden gespeeld op het Europees kampioenschap in Duitsland. Nederland kwam in de achtste finale in actie tegen Roemenië. Wie de andere kwartfinalist zou worden, werd bepaald in het duel tussen Oostenrijk en Turkije.

De uitslagen van vandaag op het EK 2024

Roemenië – Nederland

Ontketende Malen helpt Oranje aan ruime overwinning

Nederland had een belangrijke taak voor het duel Roemenië en dat was de taak zich te herpakken na de wanvertoning tegen Oostenrijk. Na de Roemenen even afgetast te hebben, opende Cody Gakpo (wie anders?) de score namens Oranje. Een tweede doelpunt bleef echter lang uit. Donyell Malen zorgde er eigenhandig voor dat Oranje alsnog met klinkende cijfers won. Hij scoorde de 0-2 en 0-3 in de slotfase van de wedstrijd. Volgende halte: Berlijn, kwartfinale. Wie wordt de tegenstander?

Oostenrijk – Turkije

Spektakel en strijd in zeiknat duel

Alsof het duel van zichzelf niet zwaar genoeg was, begon het na rust ook nog eens keihard te regenen in Leipzig. Het duel tussen Oostenrijk en Turkije was niet per se vermakelijk, maar dat werd het wel in de slotfase. Merih Demiral had Turkije in minuut 1 al op voorsprong gezet, waarna de Turken zich ingroeven. Oostenrijk vocht en creëerde kansen, maar kwam niet tot scoren. Na rust tekende Demiral ook voor de 0-2. Oostenrijk gaf zich weer niet gewonnen en kwam halverwege de tweede helft via Michael Gregoritsch op 1-2. Daarna volgde een knotsgekke slotfase. Christoph Baumgartner kopte in de blessuretijd nog bijna de 2-2 winnen, maar Mert Gunok redde op spectaculaire wijze. Turkije gaat naar de kwartfinale en treft daar Oranje.