De Vrij doorzag zwakke plek Turkije: “Dát wisten we”

Stefan de Vrij was tegen Turkije niet alleen belangrijk met zijn verdedigende kwaliteiten, ook kon hij een bijdrage leveren met de gelijkmaker. Hij zat dan ook met een trots gevoel bij de NOS.

Doelpunt De Vrij tegen Turkije

Aan het begin van het interview kreeg de defensieve kracht zijn doelpunt te zien en dat bekeek hij met enthousiasme. “Ik zie heel veel overtuiging”, stelde De Vrij. “Het was een geweldige bal van Memphis (Depay, red.) en ik stond helemaal vrij. Dan moet de bal met overtuiging erin. Gelukkig lukte dat.”

Het volgde na een stroeve eerste helft, waarin het Nederland niet lukte om op voorsprong te komen. Sterker nog: aan de andere kant van het speelhelft maakte Turkije wél een treffer. Oranje ging daardoor met een 0-1 achterstand de rust in en moest hopen dat het langszij kon komen.

De Vrij merkte echter dat de spelersgroep het vertrouwen hield. “Zij hebben in de afgelopen wedstrijden natuurlijk veel gegeven, dus we wisten dat we de bal snel moesten laten gaan en kijken of zij het vol konden houden. Dan zouden de ruimtes er vanzelf komen. Zo kwamen we tot kansen.”

Halve finale tegen Engeland

Oranje won het duel met 2-1 en staat woensdagavond in de halve finale tegenover Engeland. De Vrij wilde zich zaterdagavond vooral richten op de zege op Turkije, om een dag later de volle focus op de volgende ronde te krijgen. “We gaan ons daar met vertrouwen op voorbereiden.”