De Zeeuw over traumatisch moment: “Niemand ooit gezegd”

Foto: De Zeeuw over traumatisch moment: “Niemand ooit gezegd”

Demy de Zeeuw kon tijdens het wereldkampioenschap in 2010 rekenen op een belangrijke rol binnen het team. In de halve finale tegen Uruguay stond de middenvelder zelfs op het veld, maar het ging voor hem in dat duel uiteindelijk gruwelijk mis.

Moeilijk moment voor De Zeeuw

Nederland was in Zuid-Afrika zeer succesvol en won onder meer in de kwartfinale met 2-1 van Brazilië. Ook de wedstrijd tegen Uruguay bleek geen probleem te zijn voor de mannen van Bert van Marwijk, maar voor De Zeeuw liep het persoonlijk minder af. Door een schop van Martín Cáceres tegen zijn hoofd haalde hij het einde van de wedstrijd namelijk niet.

“Ik had zo’n harde dreun gehad en had vaak een piep in mijn oor, maar niemand kon me zeggen wat het was”, zo herinnert De Zeeuw zich nog goed bij ESPN. “Ik heb vaak hersenscans gehad. Ik heb echt de gekste dingen op mijn hoofd gehad. Niemand kon zeggen: ‘Demy, dit is gewoon een trauma.’ Dat heeft niemand ooit gezegd.”

De Zeeuw merkte dat het moment een grote invloed had op zijn loopbaan. “Voor die blessure in die week bij Oranje had ik echt mijn beste trainingsweek ever. Ik speelde tegen Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart en noem het maar op. Ik scoorde goals als middenvelder. Alles lukte eigenlijk. Dat was echt. En daarna lukte eigenlijk niets meer.”

Loopbaan pijnlijk beëindigd

De voetballer ging nog een seizoen door bij Ajax, waarna hij de overstap maakte naar Spartak Moskou. Vervolgens kwam hij nog uit in de clubkleuren van Anderlecht en NAC Breda. Bij de laatste club beëindigde hij in 2015 zijn spelersloopbaan. De Zeeuw kwam in zijn carrière 27 keer uit voor het Nederlands elftal.

Sluit Nederland deze zomer de Nations League winnend af?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was De Zeeuw goed genoeg voor de Europese top?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie