Derksen: ‘De slachtoffers van Overmars zijn karakterloos’

Foto: Derksen: ‘De slachtoffers van Overmars zijn karakterloos’

Gisteravond brak er een verhitte discussie tussen Wilfred Genee en Johan Derksen uit tijdens VI Vandaag. Het ging over de zaak rond Marc Overmars en de kritiek van hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans, die stelde dat programma’s als VI ‘de machocultuur in de voetbalwereld in stand houden’.

Zo zei Derksen eens dat ‘homo’s beter kapper kunnen worden dan voetballer’. “Dat soort dingen wordt daar genormaliseerd en bevestigd en er wordt om gelachen. Dat vind ik niet kunnen”, foeterde Voermans. Derksen zegt ‘heel moe te worden van mannen als hij’. Genee begreep de boodschap van Voermans juist wel. “Maar ik wist dat jij dat zou zeggen.. Ik vind wel dat de man doorslaat, maar op het moment dat er grensoverschrijdende dingen gebeuren bij Ajax en jij zegt dat de vrouwen gewoon even naar de directie moeten lopen en je er later achterkomt dat er veel meer aan de hand is…”

‘Karakterloos’

Derksen breekt dan fel in: “Oh, hier komt de ethicus weer. Het is het oude liedje. Ja, kom maar! Je komt je gelijk weer halen. Als zo’n vrouw een dickpic gestuurd krijgt, zou ik meteen met het telefoontje naar Overmars lopen en zou ik zeggen: ben je nou helemaal begodverdomd, klootzak, wie denk je dat je bent?”

Genee legt uit dat sommige vrouwen niet sterk genoeg in hun schoenen staan om Overmars zelf aan te spreken. “Nee, blijkbaar. En dan gaan ze klikken bij de NRC. Dat vind ik karakterloos”, zegt Derksen. “Je zoekt een andere weg dan de weg naar Overmars.”

“Ik vind wel: als er een situatie is die zo extreem is, waarin vrouwen zich onveilig voelen, dan kun je daar toch niet omheen fietsen?”, stelt Genee, maar Derksen vindt dat ‘iedereen een beetje hysterisch wordt nu’. “Er is één gek die zijn lul fotografeert in het schijthuis bij Ajax en er komt een professor op tv die ons de schuld ervan geeft. Kom op, zeg..”

Bonje

Even later botsten Genee en Derksen opnieuw, toen de tafelheer stelde dat de analist ‘John de Mol nog altijd met fluwelen handschoentjes aanpakt’. Derksen geïrriteerd: “Mag ik nou godverdomme een keer uitpraten? Weet je wat jij moet gaan doen? De Wilfred Genee-show houden. Dan weet je zeker dat helemaal niemand kijkt. Ik houd mijn bek wel.” Genee: “Nee, dat hoeft niet. Maar je bedoelt te zeggen dat De Mol het niet kon weten en…” Derksen: “Jij hoeft me niet te vertellen wat ik wil zeggen, Wilfred. Je kunt de pleuris krijgen.”

Wint Ajax de Champions League? Pak 15 keer je inzet!

Met wie ben jij het eens in deze?

  • Derksen
  • Genee
748+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:42
33+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
196+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
31+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
63+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
59+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
38+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
104+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
171+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
46+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
68+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
462+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
79+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
47+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
173+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
233+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
115+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
65+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
169+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
118+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
184+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie