Derksen fileert Mislintat bij Ajax: “Dat vind ik maar vreemd”

Foto: Derksen fileert Mislintat bij Ajax: “Dat vind ik maar vreemd”

Sven Mislintat sprak tijdens zijn aanstelling het vertrouwen uit in John Heitinga. De directeur voetbalzaken stelde dat de kans reëel is dat de oefenmeester mag aanblijven. Johan Derksen vindt de uitspraken onbegrijpelijk.

Opvallende uitspraken Mislintat

Na het vertrek van Alfred Schreuder besloot de directie van Ajax dat Heitinga het seizoen mocht afmaken, waarna het definitief zou beslissen over de opvolging. Waar de naam van Peter Bosz de laatste weken meermaals viel, lijkt Mislintat juist aan te sturen op het continueren van de huidige situatie door Heitinga langer het vertrouwen te geven.

Volgens Derksen is het opvallend te noemen dat Mislintat dergelijke uitspraken doet, terwijl hij de club nog niet optimaal lijkt te kennen. “Ik vind het wel gek dat deze langharige, onverzorgde Duitser die nergens wat van weet binnenkomt en gaat staan te oreren dat hij waarschijnlijk mag blijven en dat hij goed bezig is. Dat vind ik maar vreemd hoor”, zo stelt hij bij Vandaag Inside.

Roep om Overmars

Hij vindt het bovendien niet vanzelfsprekend dat de Amsterdammers voor de Duitser zijn gegaan, omdat er volgens Derksen eveneens andere namen te vinden waren. Zo begrijpt hij niet goed waarom Ajax er niet voor heeft gekozen om Marc Overmars na zijn grensoverschrijdende gedrag een tweede kans te geven.

“Sinds Overmars weg is, is het nooit meer goed geweest bij Ajax”, analyseert hij de situatie. “Patrick Kluivert veroorzaakt een dodelijk ongeluk en krijgt een tweede kans. Danny Blind rijdt met een stuk in z’n hol tegen een auto met een vrouw met baby aan: tweede kans. Overmars verstuurt een foto van z’n pik en krijgt geen tweede kans.”

Heeft Derksen gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
885+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie