Derksen en Van der Gijp komen met bizarre Depay-vergelijking

Foto: Derksen en Van der Gijp komen met bizarre Depay-vergelijking

Johan Derksen en René van der Gijp waren tijdens Vandaag Inside maar weer eens snoeihard voor Memphis Depay. De Braziliaanse club Corinthians maakte deze week de transfer van de Oranje-international bekend. Of hij nog lang voor het Nederlands Elftal uitkomt?

Derksen verwacht niet veel van Depay in Brazilië

In het doordeweekse praatprogramma werd nog even kort het 2-2 gelijkspel van het Nederlands Elftal tegen Duitsland besproken. Na de lofzang over onder meer Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders, was het voor presentator Wilfred Genee een makkelijk bruggetje richting de kersverse overstap van Depay.

“Hebben we die nog nodig?” gooide Genee gretig het balletje op. “Nee, ik denk dat daar niks van terecht komt in Brazilië”, blikte Derksen vooruit op wat voor de aanvaller komen gaat bij Corinthians, dat momenteel in de onderste regionen van de Braziliaanse Série A vertoeft. “Ik ook niet”, vulde Van der Gijp hem aan. “Zijn imago, daar doet ‘ie alles aan, nu nog een paar balletjes erin schieten”, was De Snor zoals zo vaak snoeihard.

Van der Gijp maakt vergelijking tussen Memphis en rapper Drake

Terwijl de beelden van de aankomst van de oud-speler van onder meer Atlético Madrid, Barcelona, Manchester United en PSV bij de Braziliaanse club werden getoond, verbaasde Gijpie zich hardop. “Hij is ook zo bezig hè. Zou er nou niemand tegen hem zeggen: ‘Joh, doe dat bandje en die bril nou af man, kom op man!’ Je bent Drake niet, je komt daar niet zingen. Je komt er gewoon voetballen.”

Derksen ergerde zich ook aan de maniertjes. “En dan komt ‘ie zometeen in een of ander flutelftal dat onderaan staat. Hij heeft voor een paar jaar getekend en dan gaat hij naar de tweede divisie.” Waarna Van der Gijp toch nog eventjes terugkwam op de verschijning van Depay: “Ja, hij voelt zich rapper, hij voelt zich filmster.”

Voor Genee het teken om nog één keer te vragen of de diensten van Depay voor het Nederlands elftal nog gewenst waren. “Nee”, was Derksen opnieuw resoluut. “Ik heb Zirkzee gezien en dan heb je hem nooit meer nodig.” Ook op de opmerking van de presentator dat bondscoach Ronald Koeman hem de volgende keer gewoon weer oproept, reageerde Derksen negatief: “Nee, nee, Koeman roept hem niet meer op.”

Denk jij dat de bondscoach Memphis Depay ooit nog oproept voor Oranje?

  • Ja, Depay heeft te veel kwaliteit
  • Nee, het niveau in Brazilië ligt te laag
251+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie