Derksen haalt uit naar ‘karakterloze slaafjes’

Foto: Derksen haalt uit naar ‘karakterloze slaafjes’

Johan Derksen heeft gisteravond in VI Vandaag genadeloos uitgehaald naar de dames van de Oranje Leeuwinnen, nu de boycot van Wit-Rusland opgeheven is. Nederland zei een tijdje terug niet te zullen spelen tegen Belarus omdat het land de oorlog van Rusland steunt, maar trok de keutel toch weer in.

Op 28 juni aanstaande wordt er ‘gewoon’ gespeeld tegen Belarus, in de WK-kwalificatiereeks. “Aangezien de andere landen wel gewoon hun geplande interlands tegen Belarus blijven spelen, heeft een langdurige boycot door Nederland geen effect”, legde de KNVB uit. Tot onbegrip en frustratie bij Derksen.

‘Karakterloze slaafjes van het damesvoetbal’

“Ik wás trots op de KNVB.. Nu is de boycot weer teruggetrokken. Andere landen doen dat ook, maar dat vind ik nog geen garantie om het te doen. Wat mij zo teleurstelt is dat niet één van de meisjes heeft gezegd: ‘Ik heb daar moeite mee, of principieel weiger ik tegen Rusland en Wit-Rusland te voetballen’. Nee hoor, ze zijn helemaal hoteldebotel over het WK. En het meest irritante vind ik nog, ze gaan nu spelen, maar zonder publiek en zonder volkslied. Want dat is namelijk ‘een statement’. Nee, als je kloten hebt – ja, die hebben ze niet – dan zeg je: ‘Daar doe ik niet aan mee’. Het zijn karakterloze slaafjes van het damesvoetbal.”

“Dit komt door de politiek die altijd de sport misbruikt. Het is begonnen in ’36 met de Olympische Spelen met Hitler. We hebben Fidela in ’78 gehad (Olympische Spelen werden gebruikt als propagandamachines voor hun eigen regime, red.). Qatar, Rusland. Al die landen grijpen de sport aan om de wereld te laten zien wat voor fantastisch landje ze zijn. Sport en politiek hebben alles met elkaar te maken, joh. Nu moeten individuen opstaan en durven zeggen: ‘Ja, maar dit doen we niet’. Maar die zijn er niet, karakters”, constateert Derksen tot slot.

TIP: Ook op het vrouwenvoetbal vind je de beste odds bij Circus!

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
205+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie