Bom barst tussen Van der Gijp en Derksen: ‘Dan stoppen we toch!?’

Foto: Bom barst tussen Van der Gijp en Derksen: ‘Dan stoppen we toch!?’

René van der Gijp en Johan Derksen hebben maandagavond tijdens de uitzending van Vandaag Inside een flinke discussie uitgevochten over de toekomst van de talkshow. Volgens Van der Gijp is het beter om te stoppen, als Derksen het niet meer naar zijn zin heeft in de show.

Derksen en Van der Gijp gaan los tegen elkaar

De week in het alom geprezen en evenzoveel bekritiseerde praatprogramma Vandaag Inside is met een klapper begonnen: Johan Derksen en René van der Gijp, samen met Wilfred Genee het vaste trio vormend van het jarenlange succesprogramma, werden het niet met elkaar eens en leken beiden van plan de tafel te verlaten en niet meer terug te komen.

Nadat eerst de muzieksmaak van beide analisten, Douwe Bob werd door De Snor geprezen terwijl Gijpie het allemaal maar niks vond wat de zanger in De Oranjezondag presteerde, de gemoederen al wat verhitte, gooide de ex-international van het Nederlands elftal zijn klachten op tafel.

Genee besluit het gesprek met dat het in het leven allemaal erom draait dat je het leuk vindt, wanneer ook zijn eigen muzieksmaak op tafel komt. “Jij vindt het eigenlijk niet leuk meer, hè? Dit programma?” vraagt de presentator aan het 75-jarige tv-coryfee. “Nee, ik vind het niet leuk meer. Ik vind het een kutprogramma.” Wanneer Genee hem zegt dat hij toch iedere dag komt, is Derksen duidelijk: “Ik heb een contract.”

Van der Gijp gooit balletje op: ‘Dan stoppen we er toch mee?’

“Wat vind je er kut aan?” vraagt Van der Gijp zich hardop af. “Het is mijn programma niet, inhoudelijk”, aldus Derksen, die vervolgens de vraag van zijn compagnon krijgt wat ‘ie dan wil: “Alleen aan het woord zijn, ofzo? Ik pas mij volledig aan!” “Nee, daar gaat het helemaal niet om”, probeert de oudste van de drie de gemoederen ietwat tot bedaren te brengen.

“De keuze van onderwerpen vind ik af en toe zo stuitend. Als er deze week van alles loos is in Nederland en er heeft een oude baas van Harrods, dat warenhuis, tien jaar geleden een paar juffrouwen in de kont geknepen en dat wordt dan een onderwerp, denk ik: jongens, heel Nederland staat in brand. Wees nou eens actueel! En dan roepen ze daar bij de eindredactie: ‘Dat is nou de leuke mix!’ Laat ik dat nou helemaal geen leuke mix vinden.”

“We kunnen ook gewoon het lijstje van jou afwerken”, gooit Genee de kont tegen de krib. “Dat vind ik nou ook weer vervelend”, countert Derksen. “Als jij er geen zin meer in hebt, moeten we ermee stoppen”, is Van der Gijp van mening. “Waar maak je je druk om?”

“Waar maak je je druk om, we kunnen er gewoon mee stoppen”, herhaalt de ex-buitenspeler. “Nou, als jij er mee wil stoppen, dan stoppen we er toch mee”, klinkt het deze keer ernstiger uit de mond van Derksen. “Ja, dan stoppen we ermee”, is Van der Gijp zoals vaker onverschillig. “Ik vind het prima, wat kan mij het nou verpleuren dat we ermee stoppen?”

Derksen en Van der Gijp worden het niet eens

“Dan ga je met tegenzin hier naartoe rijden?” gooit Van der Gijp een nieuw balletje op. “Nou, niet iedere avond”, zegt de oud-hoofdredacteur van Voetbal International. “Ik rij vaak genoeg met ‘een beetje de pest in’ naar huis, ja.” “Da’s zonde man”, vult Gijpie aan.

Nadat Genee niet de indruk heeft dat het negatieve gevoel bij Derksen weggaat, durft Van der Gijp het nog één keer aan. “Ik pas me volledig aan. Als jij tegen me zegt: ‘Vanaf vandaag mag je er alleen nog maar zitten, maar niks meer zeggen’, dan zou ik dat totaal niet erg vinden. Dan wil ik wel een extra wijntje hebben”, gooit hij er nog een grap tegenaan.

“Van mij mag het actueler en de nadruk wel wat meer op serieuze onderwerpen, dan op carnaval”, is Derksen nog steeds niet tot rust gekomen. “Dan kunnen we beter Op1 gaan maken… We kunnen vragen of Sven (Kockelmann, red.) hier gaat zitten”, stookt Genee het vuurtje nog eens op.

Van der Gijp beschuldigt De Snor van kinderachtig gedrag

“Dat zijn allemaal van die excuses… Ik heb het al meerdere jaren aangekaart: ik zit hier 26 jaar, maar ik heb geen flikker te vertellen”, aldus Derksen met flinke tegenzin. “Niet de onderwerpkeuze, niet de mensen die aan tafel zitten”, waarna Van der Gijp inbreekt: “Heb jij nou niet in de gaten, dat is wel een probleem bij jou, dat jij verleden week met ‘meisje Merel’ een half uur over politiek hebt zitten praten? Toen heb ik gedaan alsof ik thuis was. Ik heb gewoon (aan tafel) lekker tv gekeken. Het enige wat ik niet gedaan heb, is na 20 minuten even pissen!”

“René, ik had de indruk dat daar vorige week ook alle aanleiding toe was”, wijst Derksen op Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen. “Ik heb 35 minuten niks gezegd, hè? Ik heb je gewoon laten gaan! Wat wil je nou nog meer!? Wil je die 43 minuten aan het woord zijn? Het is zo kinderachtig, man! Waar zijn we nou mee bezig met z’n allen!?”

Derksen geeft een laatste keer repliek. “Nu word je boos”, maar Van der Gijp laat niet gaan. “We zijn toch volwassen mensen, man? Dit is toch niet volwassen?” “Jawel”, wil Derksen instappen. “Nee, je bent een kinderachtige, oude man aan het worden, die graag aan het woord is.” “Nee, jij reageert zo! Jij reageert zo”, probeert de vlijmscherpe analist het kippenhok tot bedaren te brengen.

“Je wil alleen maar zelf aan het woord zijn, maar mijn zegen heb je”, aldus Van der Gijp. “Ik wil serieuzere onderwerpen”, benadrukt Derksen. “Mijn zegen heb je. Echt! Ik vind je een heel aardige gozer, maar doe niet zo moeilijk man!” Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Zou jij het jammer vinden als dit programma stopt?

  • Ja, ik geniet er nog steeds van
  • Nee, deze heren hebben hun beste tijd gehad
209+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:47
143+
‘Remko Pasveer-drama bij Ajax’
23:31
3+
Alexander-Arnold onthult wat hij van Slot vindt
23:12
67+
‘Alex Kroes weg bij Ajax’
23:00
16+
“In heel Europa gaat deze bal op de stip”
22:41
18+
‘Bizarre Go Ahead-blunder Ajax’
22:31
24+
Paredes vertelt eindelijk waarheid over Oranje-Argentinië
21:56
36+
Remko Pasveer: ‘Ajax heeft weer een type Tadic nodig’
21:52
209+
Bom barst tussen Van der Gijp en Derksen: ‘Dan stoppen we toch!?’
21:30
21+
Voorzitter Franse voetbalbond: ‘Sorry Zidane, wij blijven bij Deschamps’
21:06
52+
Duel Atalanta Bergamo tegen Como valt wellicht in het water: ‘Bal stuit niet eens’
20:49
10+
Tottenham Hotspur-eigenaar heeft boodschap voor bezorgde fans: ‘Ik negeer ze’
20:32
192+
‘Aartsrivaal in beeld na blessure Ter Stegen’
19:58
36+
Trent Alexander-Arnold spreekt ambitie uit: ‘Ik wil aanvoerder van Liverpool worden’
19:55
86+
‘Cristiano Ronaldo kan niet voetballen, al maakt hij drieduizend goals’
19:15
56+
Bekritiseerde ex-Feyenoorder nu basisklant in Champions League: ‘Onmisbaar’
18:41
467+
‘Gigablunder met Jordan Henderson’
18:24
222+
’80 miljoen voor zogenaamde topspeler Schouten’
18:14
1794+
‘Erling Haaland maakt bizarre supertransfer’
18:00
216+
Van Persie slaat met vuist op tafel: ‘Nee!’
17:48
48+
Matteo Dams in voorselectie Rode Duivels
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie