Deschamps over 14-0 zege: “Dit is respect tonen voor je tegenstander”

Didier Deschamps was na afloop van het duel met Gibraltar zeer tevreden over zijn ploeg. De bondscoach vond Frankrijk uitermate goed spelen en was van mening dat de 14-0 zege zeer terecht was.

Knappe zege Frankrijk op Gibraltar

Het geplaatste Frankrijk was zaterdagavond de grote favoriet tegen Gibraltar. Binnen vijf minuten keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan. In de derde minuut maakte Ethan Santos een eigen doelpunt, terwijl Marcus Thuram een minuut later al het tweede doelpunt op het scorebord wist te noteren.

Het ging vervolgens hard. Nadat Warren Zaïre-Emery de 3-0 maakte, kreeg Santos een rode kaart. Het resulteerde erin dat Gibraltar verder moest met tien man en nóg meer van het kastje naar de muur werd gestuurd. De Fransen liepen vervolgens uit naar 14 doelpunten en tankte op deze wijze vertrouwen richting het EK van volgend jaar.

Hoewel de bondscoach het lastig vond om aan het duel conclusies te verbinden, was hij zeer tevreden over de manier waarop zijn team zich had gepresenteerd. “Zij speelden lang met tien man”, stelde Deschamps tegenover de Franse media. “En met elf is het al lastig voor hen. Maar dat neemt niets weg van onze prestatie. We hadden nog efficiënter kunnen zijn.”

Tevredenheid bij Deschamps

De oefenmeester kreeg vervolgens de vraag of het respectvol was om nog zoveel te scoren wanneer de opponent al op haar rug ligt. Deschamps vond van wel. “Dit is respect tonen voor je tegenstander. Als je een doelpunt kan maken, moet je dat ook doen. Veertien is niet slecht.” Dinsdagavond gaat Frankrijk op bezoek in Griekenland.

Is Frankrijk de grote favoriet voor de EK-winst?

• Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
317+ Votes

13:09
3+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
12:58
27+
Slot kijkt uit naar Feyenoord-rëunie: “Alleen maar mooie herinneringen”
12:58
1+
Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A
12:33
41+
Marktwaarde-crash bij Feyenoord? “Begint hoofdpijndossier te worden”