Deschamps passeert routinier Griezmann voor halve finale tegen Spanje

Foto: Deschamps passeert routinier Griezmann voor halve finale tegen Spanje

De opstellingen van Spanje en Frankrijk voor de halve finale van het EK 2024 zijn bekend. Bij Frankrijk is de opstelling het meest verrassend. Antoine Griezmann begint dinsdagavond op de reservebank. Bij Spanje zijn de elf namen in de basis weinig verrassend.

Opstellingen Spanje – Frankrijk

Spaanse bondscoach Luis de la Fuente moest noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren voor het treffen met de Fransen. De la Fuente kan niet beschikken over Pedri, die in de kwartfinale tegen Duitsland geblesseerd uitviel. Dani Carvajal kreeg daarnaast en rode kaart in de kwartfinale en is daarom geschorst. Robin Le Normand moet ook een schorsing uitzitten. Jesús Navas vervangt Carvajal, Nacho Fernández komt op de plaats van Le Normand.

Onder de laat staat Unai Símon, zoals dat het hele toernooi al het geval is.  De defensie wordt door Aymeric Laporte en Marc Cucurella compleet gemaakt. Op het middenveld staan Rordi en Fabián Ruiz met Dani Olmo op ’10’. Er wordt verwacht dat het spel van de Spanjaarden er op het middenveld tactisch nét iets anders uitziet dan in eerdere duels. Lamine Yamal, Álvaro Morata en Nico Williams vormen het aanvalstrio tegen Frankrijk.

Antoine Griezmann begint op de bank tegen Spanje

Bij de Fransen heeft Didier Deschamps enkele aanpassingen in de basiself doorgevoerd. De verdediging, met Jules Koundé, Dayot Upamecano, William Saliba en Theo Hernández en Mike Maignan in het doel blijft ongewijzigd. Het middenveld van Les Bleus ziet er wel anders uit dan eerder dit toernooi. Griezmann, die tegen Portugal nog een vrije rol kreg, begint tegen Spanje op de bank. Deschamps kiest voor Dembélé.

Daarnaast verliest Eduardo Camavinga zijn basisplek. Adrien Rabiot is zijn veravanger. Rabiot vormt samen met N’Golo Kanté en Aurélien Tchouaméni het middenveld. Door de komst van Dembélé ziet het er voorin ook net even anders uit: Kylian Mbappé verhuist naar de linkervleugel, terwijl Randal Kolo Muani in de spits staat.

Basiselftallen van Spanje en Frankrijk

Spanje: Simón; Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Rodri, Fabián; Yamal, Olmo, N. Williams; Morata.

Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández; Kanté, Tchouaméni, Rabiot; Dembélé, Kolo Muani, Mbappé.

Wie heeft de betere opstelling vanavond?

  • Spanje.
  • Frankrijk.
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie