Deze internationals van Nederland en Turkije staan op scherp

Foto: Deze internationals van Nederland en Turkije staan op scherp

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond op tegen Turkije in de kwartfinales van het EK. Een aantal internationals moet op zijn tellen passen voor het duel met de Turken. Nog een gele kaart pakken en een schorsing volgt voor de halve finale. Al geldt dat ook voor een flink aantal internationals van Turkije.

SN legt uit welke internationals van Nederland en Turkije op scherp staan

Nederland pakte over het gehele toernooi nog maar weinig kaarten, maar toch moeten een viertal Oranje-internationals op hun tellen passen. De PSV‘ers Joey Veerman en Jerdy Schouten staan al langere tijd op scherp, maar ook Donyell Malen en Denzel Dumfries moeten nu op hun tellen passen. De gele kaart van Malen was opmerkelijk te noemen. Die kreeg de aanvaller vanwege ‘provocerend’ juichen richting de Roemeense supporters. “Ik was aan het juichen, maar toen had ik niet per se door dat ik naar hun kant ging. Dat deed ik niet bewust”, reageerde Malen na afloop van de wedstrijd tegenover de media over zijn gele kaart.

Welke spelers van Turkije staan op scherp?

Turkije mist in ieder geval twee spelers tegen Oranje. Orkun Kökcü en Ismail Yüksek hebben ieder twee gele kaarten achter hun naam staan en zijn daardoor geschorst. Kökcü en Yüksek werden beiden op de bon geslingerd in de wedstrijd tegen Oostenrijk. Daarnaast moet Turkije mogelijk ook Merih Demiral missen, die een schorsing boven zijn hoofd hangt vanwege zijn ‘wolvengroet’. Tevens staan er nog eens acht Turkse internationals op scherp voor het duel met Oranje. Kaan Ayhan, Ugurcan Çakir, Zeki Çelik, Arda Güler, Mert Günok, Mert Müldür, Salih Özcan, Kenan Yildiz zijn alleen geschorst bij nog een gele kaart.

Kaarten blijven staan tot kwartfinales EK

Uit de kaartenregels die op het EK worden gehanteerd blijkt dat men snel een schorsing kan verwachten. Pakt een speler twee gele kaarten in één wedstrijd, dan volgt er een uitsluiting voor de volgende wedstrijd. Dat geldt ook voor een directe rode kaart, al kan de straf ook nog geseponeerd worden of zelfs nog verhoogd worden naar aanleiding van een onderzoek. De gele kaarten vervallen na de kwartfinales.

Verwacht jij dat Nederland de halve finale haalt zonder een schorsing?

  • Ja, die halen ze zonder schorsing
  • Nee, die halen ze met een schorsing of meerdere schorsingen
  • Ze halen de halve finale sowieso niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie