Dick Advocaat zwaar onder vuur in Irak

Foto: Dick Advocaat zwaar onder vuur in Irak

Het bondscoachschap van Dick Advocaat bij Irak is niet al te gelukkig te noemen. In zijn eerste vijf wedstrijden werd geen enkele zege geboekt: vier remises en één nederlaag. Een ticket voor het WK 2022 is daarmee verder weg dan ooit.

Voormalig doelman Noor Sabri, negentigvoudig international van Irak, haalt daarom nu keihard uit naar De Kleine Generaal. Volgens Sabri ‘zou Facebook een nog betere bondscoach zijn, omdat het medium beter dan Advocaat in beeld heeft wie Irakees international kunnen worden’.

Volgens Sabri is het netwerk van de keuzeheer allesbehalve up-to-date en dat zou wel blijken uit het feit dat hij ‘iedere wedstrijd opeens minstens drie andere spelers opstelt’. “Dit is bewijs dat Advocaat geen compleet beeld heeft van het spelersbestand, zelf geen wedstrijden bezoekt in de competitie en niet op de hoogte is van het niveau van de spelers.”

Eerdere kritieken

Eerder zei afzwaaiend international Justin Meram in zijn afscheidsinterview al over Advocaat: “Zijn voorgangers waren tien keer beter. Hij heeft geen goed werk geleverd als bondscoach. Hij heeft één woord met me gewisseld, ‘hallo’, en vervolgens was er nooit sprake van direct contact. Advocaat is een slechte trainer die niet geschikt is om de nationale ploeg te leiden. Ik heb nog nooit zo’n trainer meegemaakt. Om eerlijk te zijn verdient deze trainer het niet om bondscoach van Irak te zijn.”

Meram vervolgde: “Hij is niet bereid om zich volledig te geven voor Irak, zoals de spelers doen. Vorige bondscoaches hadden een enorme passie voor de ploeg. Advocaat is niet bereid om alles te geven voor het elftal. Deze bondscoach is zelf nooit in Irak om naar spelers te kijken. In plaats daarvan stuurt hij zijn assistenten. Is hij niet alleen vanwege zijn naam gekozen?”

Wint Irak over 3 dagen van Zuid-Korea? Verzesvoudig je inzet bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Dick is gewoon een matige trainer

  • Eens
  • Oneens
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie