Dies Janse over stap naar Ajax 1: ‘Hoefde nooit te springen om een bal weg te koppen’

Foto: Dies Janse over stap naar Ajax 1: ‘Hoefde nooit te springen om een bal weg te koppen’

Voor Dies Janse is er een hoop veranderd sinds Francesco Farioli aan het roer staat bij Ajax. De jonge verdediger heeft de kans gekregen om aan te sluiten bij Ajax 1 en heeft die kans met beide handen gegrepen. Afgelopen zondag maakte hij zelfs zijn debuut in de Eredivisie tegen Heerenveen. Janse weet dat hij er nog lang niet is en is zich bewust van zijn verbeterpunten.

Janse wil beter coachen op het veld

Janse sprak met Ajax Life, een tijdje geleden, over zijn verbeterpunten. Zijn broer Rijk Janse gaf aan dat hij beter moet worden in het dekken voor de goal. “Ik was het niet met Rijk eens toen hij dat zei, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem na de eerste weken bij het eerste elftal wel gelijk moet geven’, begint Dies Janse. “Dan stond ik tegenover Chuba Akpom of Julian Rijkhoff en kwam Branco van den Boomen met een pass die precies over me heen ging”, vervolgt de verdediger. “Dan stond ik toch mooi even verkeerd. Bij Ajax onder 18 hoefde ik eigenlijk nooit te springen om een bal weg te koppen. Dit is zeker een van de dingen waar ik nu volle bak mee bezig ben.”

Ook van ploeggenoten krijgt Janse te horen waar hij in kan verbeteren. Een van die dingen is het communiceren in het veld en het coachen van de medespelers. Vooral Remko Pasveer helpt hem hierbij en de doelman vertelde Janse dat hij “negentig minuten lang te horen moet zijn.” De verdediger is zich bewust van dit verbeterpunt. “Er waren in de eerste wedstrijden te veel fasen waarin ik stil was. Bijvoorbeeld na een foute pass of aanname. Dan had ik een baalmoment en zei ik een paar minuten niet zo veel.”

SoccerNews was bij het debuut van Janse tegen Heerenveen. Tijdens de wedstrijd is de Janse-lens aangezet en is hij eens goed geanalyseerd. Benieuwd? Lees dan het artikel.

Janse wordt het nieuwe toptalent van Ajax

  • Ja, hij solliciteert hier echt naar
  • Nee, niet overdrijven
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie