Dirk Kuijt maakt waanzinnige klapper

Beerschot won op vrijdagavond haar eerste wedstrijd van het seizoen. Het team van trainer Dirk Kuijt versloeg in eigen huis de Belgische grootmacht Anderlecht. Twee doelpunten van Marwan Al-Sahafi waren genoeg om de benutte strafschop van Kasper Dolberg teniet te doen.

Kuijt en Beerschot kloppen topclub Anderlecht in eigen huis, eerste overwinning van het seizoen

Met twee punten uit tien wedstrijden stond Beerschot stijf onderaan in de Jupiler Pro League. Nummer vijftien Cercle Brugge had namelijk zes punten meer. Met Anderlecht kwam ook nog eens de nummer vier op bezoek ‘op het Kiel’. Hoewel het elftal van trainer Dirk Kuijt niet per se reden had tot optimisme, kwam het in de eerste helft wel op voorsprong.

Op aangeven van Ryan Sanusi wist Marwan Al-Sahafi de 1-0 op het scorebord te zetten. Kort na rust zorgde een overtreding van Colin Dagba voor een Anderlechtse strafschop. Dolberg maakte de gelijkmaker voor de Brusselse club. Na zeventig minuten was het weer de beurt aan Al-Sahafi, deze keer zorgde Antoine Colassin voor de assist.

Met de eerste overwinning van het seizoen komen Kuijt en co op een totaal aantal punten van vijf te staan op de ranglijst. Naast Cercle Brugge zijn ook Oud-Heverlee Leuven, Sint Truiden, KV Kortrijk en Standard Luik concurrenten in de strijd om degradatie.

Denk jij dat Kuijt en Beerschot degraderen?