Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dit is de weg van Oranje naar de finale van het EK

Foto: Dit is de weg van Oranje naar de finale van het EK

Het Nederlands elftal is verder op het EK in Duitsland en gaat zich eerst richten op de achtste finale tegen Roemenië. De Nederlandse rasoptimist kijkt al wat verder en ziet dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op papier in de makkelijke helft van het schema zit. Wat zijn dan de mogelijke tegenstanders in de knock-outrondes en waar en wanneer wordt er gespeeld? SoccerNews legt het uit

SN legt uit hoe de road to the final van Nederland eruit ziet met mogelijke tegenstanders, speeldata en stadions

Oranje kwalificeerde zich voor de laatste zestien door in Groep D als een van de beste nummers drie te eindigen. Nederland begon nog goed met een 2-1 overwinning op Polen en een 0-0 tegen Frankrijk. De slotwedstrijd tegen Oostenrijk ging helemaal mis. Een zeer zwak Nederland verloor met 3-2, maar zag plots wel dat zij toplanden als Duitsland, Spanje, Frankrijk, België en Portugal ontlopen tot aan de finale. Wat zijn dan wel de (mogelijke) tegenstanders van Oranje?

Tegenstander Nederland achtste finale EK

Allereerst Roemenië. Dat wordt namelijk de volgende tegenstander van Oranje. De Roemenen werden met slechts 4 punten eerste van Groep E. De 3-0 zege in de eerste wedstrijd tegen Oekraïne gaf de doorslag om op doelsaldo de groep te winnen.

Tegenstander Nederland kwartfinale EK

Mocht Nederland erin slagen om de Roemenen uit te schakelen dan wacht de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije. Een interessante clash. Krijgt Oranje de kans op revanche of gaat het tegen de Turken spelen?

Tegenstander Nederland halve finale EK

We kijken verder in het schema want als Nederland ook Oostenrijk of Turkije naar huis stuurt staat het alweer in de halve finale. Daarvoor komen vier landen in aanmerking. Engeland-Slowakije en Zwitserland-Italië zijn de achtste finales waaruit Oranje kan kiezen voor de halve finale-tegenstander. Of ja kiezen, op basis van de FIFA-ranking zouden we op Slowakije moeten hopen. Engeland en titelverdediger Italië, maar ook outsider Zwitserland zijn gevaarlijke tegenstanders.

Tegenstander Nederland finale EK

Toch mag Nederland heel blij zijn met dit schema. Want als we kijken naar de andere kant en dus de mogelijke tegenstanders in de finale voor Nederland, dan zien we een rits aan toplanden. Frankrijk, Spanje, Duitsland, Portugal, België spelen allemaal in die helft voor een plek in de finale. Ook Denemarken, Slovenië en Georgië kunnen mits ze stunten een tegenstander van Oranje worden in de finale. Eerder genoemde landen kunnen uiteraard niet in de finale tegenover Nederland staan.

Speellocaties en stadions Nederland op EK

Nederland speelt eerst in de Allianz Arena in München. Daar wacht dus Roemenië. We gaan er even vanuit dat we niet vroegtijdig naar huis gaan. In de kwartfinale trekt Nederland naar Berlijn en kan dus een complete herhaling van Nederland-Oostenrijk komen in hetzelfde stadion ook nog eens: het Olympiastadion. Daar staat ook de finale gepland. Maar de halve finale is weer ergens anders. Daarvoor reist Oranje af naar Dortmund om in Signal Iduna Park van Borussia Dortmund de finale proberen te bereiken.

Data voor Nederland op weg naar de finale EK

De achtste finale van Oranje is op dinsdag 2 juli om 18.00 uur. De mogelijke kwartfinale is op zaterdagavond 6 juli (21.00 uur). De halve eindstrijd wordt gespeeld op een woensdag, 10 juli om 21.00 uur. De uiteindelijk grote finale is op 14 juli. Dat is een zondag en de aftrap is wederom om 21.00 uur. Gaat Oranje deze weg voltooien?

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Wanneer strandt Oranje?

  • Achtste finales
  • Kwartfinales
  • Halve finales
  • Finale wordt verloren
  • We worden Europees kampioen!
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:22
16+
‘Gefrustreerde Berghuis baalt van Ajax’
15:10
7+
“Er mag meer respect zijn voor wat we hebben gepresteerd bij Ajax”
14:55
52+
Virgil van Dijk ingewisseld bij Oranje?
14:35
14+
FC Emmen plukt talentvolle verdediger weg bij FC Twente
14:25
101+
‘Oorlog na EK-titel Oranje’
14:10
10+
Sparta lost defensieve problemen op met vastleggen transfervrije Venezolaan
13:55
440+
‘Oranje-defensie compleet op de schop’
13:40
36+
‘NEC strikt KKD-revelatie’
13:25
210+
Borst loopt he-le-maal leeg over ‘armoedig’ Oranje
13:10
73+
‘FC Groningen strikt derde zomeraanwinst’
12:48
168+
Turkse minister niet blij met SoccerNews | SN Oranje | EK Vlog #4
12:36
877+
‘Daverende verrassing in transfersoap Wout Weghorst’
12:19
160+
Kees Jansma: “Hij was niet zo slecht als gezegd wordt”
12:05
209+
Ajax bevestigt miljoenentransfer Mikautadze
11:48
673+
‘PSV heeft miljoenenaanwinst bijna binnen’
11:35
308+
Jeroen Stekelenburg belachelijk gemaakt met pijnlijke bijnaam
11:21
1335+
Koeman ‘kiest voor eigen hachje’ en ‘slachtoffert basisklant’
11:04
119+
‘Oranje zou zonder hen bezig zijn aan een kansloze missie’
10:49
153+
‘Feyenoord richt vizier op broertje AZ-aanvaller’
10:34
131+
Beelden bezopen Balotelli gaan viral: kan niet meer op benen staan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie