Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn

Foto: Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn

Deze week is er weer volop Champions League-voetbal. Het miljardenbal gaat van start in een nieuwe opzet, waardoor er 36 ploegen aan de start zullen verschijnen. Waar normaal de wedstrijden altijd op dinsdag en woensdag worden gespeeld, daar zijn er deze week ook duels op donderdag ingepland. SoccerNews legt uit waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden worden gespeeld.

SN legt uit waarom er donderdag ook Champions League-wedstrijden zijn

Het is opvallend te noemen dat er donderdag maar liefst zes Champions League-wedstrijden op het programma staan. Daar is Feyenoord tegen Bayer Leverkussen er ook een van. De UEFA heeft besloten dat elk toernooi een exclusieve week heeft en voor de Champions League is dat direct de eerste week. De Europa League heeft dat volgende week met twee speeldata in plaats van één en in december is de Conference League aan de beurt.

Exclusieve weken in Europese toernooien

Voor de Champions League geldt het format alleen deze week, want van 1 tot en met 3 oktober volgen weer de normale speeldagen. Champions League op dinsdag en woensdag, Europa- en Conference League op donderdag. Met het format voor deze week geldt dat er elke avond zes wedstrijden worden afgewerkt. PSV speelt op dinsdagavond al tegen Juventus, Feyenoord komt donderdag in actie.

Extra veel Champions League-voetbal

In de volgende speelronde worden er negen wedstrijden per avond afgewerkt. Voor de Champions League-liefhebber is deze week dan ook een geweldige week met drie avonden lang voetbal van het hoogste niveau. Bovendien zijn er twee extra groepswedstrijden dit seizoen, gezien alle ploegen acht groepswedstrijden afwerken. Voor de clubs heeft het wel een neveneffect. De belasting op de spelers zal groter zijn door de toename van het aantal wedstrijden.

Is de nieuwe opzet van de Champions League mooi?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
284+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie