Dit miljoenenbedrag pakt Twente als het met Salzburg afrekent

Foto: Dit miljoenenbedrag pakt Twente als het met Salzburg afrekent

Naast de sportieve belangen voor FC Twente in de voorronde van de Champions League, is het treffen met Red Bull Salzburg ook financieel van groot belang. Als de Tukkers afrekenen met de Oostenrijkse topclub verdient het meerdere miljoenen.

Er staat voor FC Twente ook financieel veel op het spel tegen Red Bull Salzburg

FC Twente en Red Bull Salzburg treffen elkaar in de derde voorronde van de Champions League, de heenwedstrijd staat dinsdagavond op het programma in Salzburg. Mocht het avontuur onverhoopt meteen eindigen, dan verdient de formatie van Joseph Oosting nog wel 550 duizend euro. Daar is het zeker van een vervolg in de Europa League. Als de Tukkers winnen, dan stromen de miljoenen sowieso binnen in de Grolsch Veste.

In de play-offs van het miljoenenbal komt de UEFA de verliezende ploeg eveneens tegemoet. Als FC Twente het onderspit delft tegen Dinamo Kiev of Rangers FC dan ontvangt het 4,29 miljoen euro. Daar komt bovendien meteen een mooie 4,31 miljoen euro bovenop voor het bereiken van de groepsfase van de Europa League.

Zilvervloot van de Champions League

Doorstoten naar de groepsfase van de Champions League is echter een heel stuk lucratiever voor de nummer drie van de Eredivisie vorig seizoen. De startpremie bedraagt liefst 18,62 miljoen euro. Elke zege levert vervolgens 2,1 miljoen op, een gelijkspel is goed voor 700 duizend euro. In de nieuwe opzet van het hoogste Europese clubtoernooi speelt iedere club bovendien acht groepsduels.

In totaal verdeelt de UEFA liefst 2,437 miljard euro over de clubs die deelnemen aan de Champions League. Voor de Europa League staat dit bedrag op 565 miljoen.

Kan Twente door dit soort bedragen de kloof dichten richting de Nederlandse top?

  • Echt wel
  • Nee, dat niet
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie