‘Dít wordt de nieuwe megaster van Feyenoord’

Foto: ‘Dít wordt de nieuwe megaster van Feyenoord’

Brian Priske hanteert bij Feyenoord een ander systeem dan zijn voorganger Arne Slot. Waar laatstgenoemde in een 4-3-3-systeem speelde, daar kiest de Deen voor een 3-4-3-systeem. Volgens Voetbal International-journalist Pieter Zwart gaat Calvin Stengs de grote ster worden van het nieuwe Feyenoord.

Is Stengs de nieuwe ster van Feyenoord?

In een item van Voetbal International geeft Zwart aan welke spelers gaan profiteren van het systeem. Volgens de journalist gaat het onder meer goed uitpakken voor de wingbacks. “Givairo Read is een van de spelers die dat goed kan. Dat geldt natuurlijk ook voor Bart Nieuwkoop, die dit systeem al kent van Union Sint-Gillis. Hij heeft de energie om in z’n eentje de hele flank te bestrijken en is vaak langer dan de back van de tegenstander, waardoor ze hem ook in de lucht kunnen zoeken. Dat zijn de winnaars van dit systeem: de wingbacks die de hele flank kunnen bestrijken.”

Zwart ziet ook dat een flink aantal spelers met elkaar moeten knokken voor weinig posities. “Priske ziet zijn vleugelspelers niet zozeer als wingbacks, maar meer als aanvallende middenvelders. Dan staat Stengs aan de rechterkant en heb je links Lingr, Paixão, Hadj-Moussa, Sauer en Ivanusec. Dat is best een lijst. Timber heeft vorig jaar aanvallend gespeeld, dus hij zou ook nog een optie kunnen zijn voor die positie. Het wordt dus erg dringen voor die ene plek naast Stengs.”

Belangrijke rol voor Stengs in nieuw Feyenoord-systeem

Volgens Zwart is er een heel belangrijke rol weggelegd voor Stengs in het systeem dat Priske wil spelen. “Stengs kan heel belangrijk worden in dit systeem. Die rol als rechter aanvallende middenvelder, eigenlijk tussen een rechtsbuiten en een nummer 10 in, is hem op het lijf geschreven. Als het lukt om de bal snel naar voren te spelen en hem in de ruimte te bereiken, heeft hij een pass met links waarmee hij iedere keer gevaar creëert. Ook tegen Cercle Brugge begon bijna al het gevaar bij Stengs. Als het lukt wat Priske wil, dan gaat Stengs de grote ster worden bij Feyenoord.”

Verwacht jij ook dat Stengs de absolute ster wordt van Feyenoord?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
1657+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie