Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in voorrondes Europa League of Conference League

Foto: Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in voorrondes Europa League of Conference League

Ajax moet donderdag nog zijn eerste officiële wedstrijd tegen FK Vojvodina afwerken in de tweede voorronde van de Europa League, maar de route richting de hoofdfase van het eindtoernooi is al naar buiten gebracht door de UEFA. Daaruit blijkt dat het alle kanten op kan voor de Amsterdammers.

SN legt uit welke tegenstanders Ajax kan treffen in voorrondes Europa League en Conference League

Ajax start donderdag met een thuiswedstrijd tegen Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Wordt het tweeluik gewonnen, dan wacht de derde voorronde van de Europa League. Uitschakeling betekent instroming in de derde voorronde van de Conference League.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in voorrondes Europa League

De UEFA heeft inmiddels een voorloting verricht voor beide toernooien, waardoor het duidelijk is welk pad Ajax moet bewandelen om het hoofdtoernooi te bereiken van de Europa League of Conference League. Weet Ajax de Serviërs te verslaan, dan wacht mogelijk een confrontatie met de winnaars van Trabzonspor – MFK Ruzomberok, Cercle Brugge – Kilmarnock of Panathinaikos – FK Botev Plovdiv. Een mogelijke vierde optie is een afvaller vanuit de Champions League. De verliezer van FC Lugano tegen Fenerbahçe kan dan de tegenstander worden.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in voorronde Conference League

Wordt Ajax uitgeschakeld door Vojvodina, dan wacht voor de Amsterdammers mogelijk een bijzonder tweeluik met een exotische opponent in de derde voorronde van de Conference League. CFR Cluj (Roemenië), FC Neman Grodno (Belarus), FK Zalgiris (Litouwen), Pafos (Cyprus), Dnipro-1 (Oekraïne), Puskás Akadémia (Hongarije), AEK Athene (Griekenland), Inter Club d’Escaldes (Andorra), NK Maribor (Slovenië) of Universitatea Craiova (Roemenië) zijn dan de ploegen die Ajax kan treffen. De loting, die om 13.00 uur van start gaat, zal meer duidelijkheid geven.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Gaat Ajax het hoofdtoernooi halen van een van de Europese eindtoernooien?

  • Ja, van de Europa League
  • Ja, van de Conference League
  • Nee, van beiden niet
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie