‘Dit zijn de potentiële opvolgers van Southgate bij Engeland’

Foto: ‘Dit zijn de potentiële opvolgers van Southgate bij Engeland’

Dinsdagmiddag werd bekend dat Gareth Southgate zijn ontslag heeft ingediend bij de FA na de verloren EK-finale tegen Spanje. De voormalig international presteerde an sich prima met de Three Lions, maar wel middels oersaai spel.

Carragher bestempelt Southgate tot op één na beste bondscoach Engeland ooit

“Ik wil de manager bedanken voor het geloof dat hij altijd in mij had. Ik wil hem al het beste wensen voor de toekomst. Bedankt, Gareth”, reageert doelman Jordan Pickford op de sociale media. En Declan Rice: “Bedankt, baas. Het was een eer om onder jou voor Engeland te spelen. Het zijn herinneringen voor de eeuwigheid. Alle goeds in je nieuwe avontuur.”

Gary Neville reageert op Sky Sports: “Ik ben niet verbaasd. Ik dacht al dat Gareth ging stoppen, het moment was daar. Hij heeft het acht jaar geweldig gedaan en alle verwachtingen overtroffen. Zijn prestaties binnen en buiten het veld waren ongelofelijk. Zijn werk is ongelofelijk geweest, maar het zal zijn tol geëist hebben.”

Tot slot Jamie Carragher: “Het was een mooie rit voor alle betrokkenen. Twee finales, een halve finale én een kwartfinale in vier toernooien: de opvolger van Gareth Southgate krijgt het moeilijk. Voor mij staat hij net achter Sir Alf Ramsey, want die won een prijs. Als je naar de andere bondscoaches kijkt, heeft Gareth meer bereikt.”

Wie gaat Southgate opvolgen bij Engeland?

In de Engelse media circuleren al aardig wat namen van potentiële opvolgers: Jürgen Klopp, Josep Guardiola, Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel, Lee Carsley, Eddie Howe en Graham Potter komen het vaakst voor. Op de achtergrond worden ook Kieran McKenna (Ipswich Town), Frank Lampard (werkloos), Steven Gerrard (Al-Ettifaq), MIchael Carrick (Middlesbrough), Brendan Rodgers (Celtic) en zelfs José Mourinho (Fenerbahçe) gefluisterd als kanshebbers.

Southgate was een topper voor Engeland

  • Eens
  • Oneens
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie