Do or die in Enschede: dit is de opstelling van Twente tegen Salzburg

Foto: Do or die in Enschede: dit is de opstelling van Twente tegen Salzburg

Vanavond is het erop of eronder voor FC Twente tegen Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League. De Tukkers moeten een 2-1 achterstand zien goed te maken.

Dit is de opstelling van FC Twente tegen Red Bull Salzburg in de voorronde Champions League

Twente werd vorige week in Oostenrijk behoorlijk overlopen. Een nederlaag viel niet te voorkomen, maar de late treffer van Michel Vlap gaf de ploeg van Joseph Oosting nog wel het nodige perspectief. Met een vrije trap joeg Vlap de 2-1 tegen de touwen. Zaterdagavond begon Twente de Eredivisie met een lastige uitwedstrijd tegen NEC, maar die werd er met 1-2 winnend uitgesleept. Oosting besloot de nodige wisselingen door te voeren.

Steijn verdwijnt uit basisploeg

De trainer had de nodige hoofdbrekens wat betreft de opstelling. Vorige week kreeg Ricky van Wolfswinkel de voorkeur in de spits, terwijl Sam Lammers de aanvoerder dit weekend afloste. Voor dit cruciale duel stelt Oosting beide aanvallers op, waarbij ze een tandem moeten vormen. Dat gaat verrassend ten koste van Sem Steijn, vorig seizoen nog de grote smaakmaker van de ploeg. Het spitsenduo wordt vanaf de zijkanten gevoed door door Daan Rots en Michel Vlap. Carel Eiting keert controlerend terug op het middenveld.

De invulling van de backposities was ook nog een heet hangijzer. Terwijl Twente dun zit in de rechtsbacks ging het wel akkoord met de verhuur van Alfons Sampsted aan Birmingham City. Bas Kuipers blijft staan na zijn basisplaats in Nijmegen. Youri Regeer ontbreekt dinsdagavond, waardoor Anass Salah-Eddine verhuist naar de rechterkant.

Haalt Twente de Champions League play-offs?

  • Zeker!
  • Nee, helaas…
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie