‘Do or die’ voor Oranje Leeuwinnen in Noorwegen

Foto: ‘Do or die’ voor Oranje Leeuwinnen in Noorwegen

Dinsdagavond spelen de Oranje Leeuwinnen de laatste wedstrijd voor de EK-kwalificatie. In Bergen is Noorwegen de tegenstander. Daar Nederland afgelopen vrijdag vergat te winnen van Italië is het nog steeds spannend in de groep en kan er van alles gebeuren.

Oranje Leeuwinnen kunnen niet gokken op gelijkspel

Andries Jonker en zijn team bewezen elkaar een slechte dienst afgelopen vrijdag in Sittard. Bij winst hadden zij zich al kunnen plaatsen voor het EK 2025 in Zwitserland. Door het 0-0 gelijkspel tegen Italië bleef een feestje echter uit. Oranje voert de poule wel aan met acht punten. Noorwegen en Italië volgen met zes punten, Finland met vijf. Iedereen maakt dus nog kans om zich rechtstreeks voor het EK te kwalificeren. Nederland heeft aan één punt genoeg om zich zeker te stellen van deelname.

Noorwegen angstgegner Oranje

In 2018 ging het al eens mis voor de Leeuwinnen in Noorwegen. Door een 2-1 Nederlaag in Oslo werd het de play-offs ingeduwd voor het WK van 2019. Ook vanavond zal de spanning er vol op staan en is het de vraag of het elftal van coach Jonker de druk aan kan. De periode onder Jonker heeft tot dusver geen frivool voetbal opgeleverd. Veel fans en media spraken hun onvrede uit over het behoudende spel van Jonker en zijn voorkeur voor bepaalde spelers. Zo wordt de formatie 5-3-2 met wingbacks flink bekritiseerd en het niet doorselecteren. Mocht Oranje vanavond verliezen en Italië wint van Finland, dan wordt het derde in de poule en gaat het wederom naar de play-offs. Het duel is vanavond te zien op NPO1 en begint om 19:00 uur.

Gaan de Oranje Leeuwinnen zich vanavond voor het EK plaatsen?

  • Ja
  • Nee
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie