Doelpuntrijk resultaat voor PSV O19 in Youth League tegen PSG

PSV Onder-19 heeft een knap gelijkspel uit het vuur gesleept in de Youth League tegen Paris Saint-Germain. In een zeer vermakelijke wedstrijd scoorden beide ploegen drie keer. Het betekende het eerste punt voor de Eindhovense talenten in deze campagne van het Europese toernooi.

PSV-talenten pakken eerste punt in Youth League

Na nederlagen tegen Juventus (1-0) en Sporting Lissabon (0-2) zijn punten broodnodig voor PSV in de groepsfase van de Youth League. Met de uitwedstrijd tegen PSG stond er wel een zware wedstrijd op het programma. Op het trainingscomplex in Parijs ontbrandde het duel al vroeg. De Eindhovenaren begonnen uitstekend: in de zesde minuut opende Fabio Kluit de score.

PSV kon echter niet lang van die voorsprong genieten. Ruim tien minuten later was de stand alweer gelijk getrokken. Een schot van de Fransen werd van richting veranderd, waarna Yanis Khafi van dichtbij binnen kon koppen. De Brabanders pakten de handschoen weer op en kwamen in de 38ste minuut opnieuw op voorsprong. Fabian Merién stond helemaal vrij bij een corner en kon van dichtbij binnen koppen: 1-2

Veel goals in eerste bedrijf

De talenten van trainer Vincent Heilmann verzuimden echter met een voorsprong de pauze in te gaan. PSG bracht de score weer in evenwicht via Mahamadou Sangare. De Franse aanvaller sneed vanaf rechts naar binnen en haalde verwoestend uit met links.

Na rust trokken de gastheren door. Na een ruim uur spelen zorgde Yanis Khafi met zijn tweede voor het eerst voor de Parijse voorsprong. Nu was het aan PSV om de rug te rechten, en zo geschiedde. Met nog een klein kwartier te gaan was het Robin van Duiven die de 3-3 binnenknikte. Dat was ook meteen de eindstand. PSG was nog dicht bij de winnende treffer met een bal op de lat, maar gescoord werd er niet meer.

Zo pakte PSV zijn eerste punt dit Europese seizoen, nog altijd een magere oogst. Daarmee begeven de Eindhovenaren zich in de onderste regionen van de ranglijst van 36. Feyenoord neemt het woensdag in Lissabon op tegen Benfica Onder-19 en wachten na twee duels nog op het eerste punt.