Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dolend Engeland ontsnapt aan EK-drama

Foto: Dolend Engeland ontsnapt aan EK-drama

Engeland heeft zich zondagavond als derde land weten te plaatsen voor de kwartfinale tegen het EK. Tegen Slowakije dreigde men roemloos te worden uitgeschakeld, maar een late gelijkmaker werd in de verlenging doorgetrokken: 2-1.

Bellingham en Kane schakelen brutaal Slowakije uit

Engeland beleefde een zwakke groepsfase en begon niet veel beter aan de wedstrijd in Gelsenkirchen. Al in de openingsfase werd de ploeg van Gareth Southgate op de proef gesteld. Niet alleen incasseerde men meerdere gele kaarten, maar ook creëerde Slowakije een aantal grote kansen. Een voorzet van Dávid Hancko vloog echter voorlangs, waar Lukas Haraslin ternauwernood het scoren werd belet.

De Britten zorgden wel voor een aantal kansrijke momenten. Men claimde zelfs een strafschop vanwege een vermeende overtreding op Phil Foden, maar zowel de veldarbitrage als de VAR wimpelde dit resoluut af. Het team van Southgate kwam echter maar niet lekker in de wedstrijd en dat leidde na 25 minuten tot de 0-1. Ivan Schranz mocht doorlopen na een slimme steekpass en schoot raak.

VAR zet streep door 1-1

Engeland probeerde gaandeweg de eerste helft wel aan te zetten, maar maakte een vrij machteloze indruk. Vlak na rust leek men desondanks langszij te komen. Na een voorzet van Kieran Trippier tikte Phil Foden de bal tegen de touwen. Engeland vierde dit succes al, maar de VAR stak daar een stokje voor. Na het bestuderen van de beelden bleek de Manchester City-smaakmaker te ver te zijn doorgelopen.

Slowakije besliste de wedstrijd bijna na een vrije trap van Engeland. Men onderschepte de bal en probeerde het vanaf een meter of vijftig, maar tot zijn eigen geluk zag doelman Jordan Pickford de bal net naast eindigen. De Engelsen mochten daardoor blijven hopen op een treffer. Men claimde opnieuw een strafschop na een valpartij van Jude Bellingham, ware het niet dat ook dit te licht was.

Harry Kane had Engeland alsnog langszij kunnen koppen. De doorgaans zo trefzekere spits kreeg dé kans om de gelijkmaker binnen te werken, maar zijn kopbal eindigde naast het vijandelijke doel. Declan Rice mikte kort daarna zelfs nog op de paal, waardoor de 0-1 stand bij het ingaan van de blessuretijd nog altijd op het scorebord stond.

Engeland buigt het om

Diep in blessuretijd wist Engeland alsnog een verlenging uit het vuur te slepen. Met een omhaal, het eerste schot op doel (!) van Engeland, wist Bellingham de 1-1 achter doelman Martin Dúbravka te schieten. Een enorme klap voor de Slowaken, die vroeg in de verlenging een nieuwe klap te verwerken kreeg. Kane kopte The Three Lions van korte afstand op voorsprong.

Engeland vergat om de aangeslagen Slowaken knock-out te slaan. De opponent kreeg daardoor kansen om weer langszij te komen, maar een ultieme vernedering bleef Southgate en consorten bespaard. De EK-finalist van 2021 mag blijven dromen van de eerste hoofdprijs sinds 1966.

Scoreverloop: 0-1 (25′) I. Schranz, 1-1 (90+5′) J. Bellingham, 2-1 (91′) H. Kane

Moet Engeland Southgate ontslaan?

  • Ja
  • Nee
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:14
59+
Nederland woest na ‘oorlogsmisdaad’ Koeman: “Hij weet het niet meer”
16:52
135+
De opstelling van Oranje tegen Roemenië: enorme verrassing van Koeman
16:40
271+
Geen woorden maar daden voor donderend Oranje tegen Roemenië
16:25
75+
Voorbeschouwing Roemenië – Nederland: vindt Koeman de juiste tactiek?
16:15
86+
‘Allerlaatste redmiddel’ wordt uitgesloten door Vitesse: “Dan is het klaar”
15:51
217+
‘Spelers Portugal hebben een schijthekel aan Ronaldo’
15:37
60+
Hoe vaak mag Koeman wisselen?
15:21
2198+
‘PSV heeft miljoenenaanwinst bijna binnen’
15:07
227+
‘Duidelijkheid over kans op speelminuten Veerman’
14:57
49+
Gakpo tegenover Eredivisie-bekende: ‘Blauw haar verraste me’
14:44
2760+
‘Ajax wil dubbelslag slaan op transfermarkt’
14:24
127+
Europees kampioenen kijken ogen uit: “Dit had je in onze tijd niet”
14:17
39+
Is Ianis Hagi van Roemenië familie van Gheorghe Hagi?
14:16
107+
‘Grote Malik Tillman-rel in Amerika’
14:00
137+
Het borrelt bij ambitieus ADO Den Haag: vingers wijzen naar trainer Kalezic
13:47
61+
Tina Nijkamp verbaasd door VI-mannen
13:33
127+
VIDEO: Oranje Legioen neemt ook München over
13:20
6852+
‘Daverende verrassing in transfersoap Wout Weghorst’
13:03
126+
Kingsley Coman verlaat per direct EK-trainingskamp Frankrijk
12:48
98+
Hartman: “Misschien zat er een transfer aan te komen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie