Dominant maar slordig PSV lijdt puntverlies tegen Sporting

PSV heeft het Champions League-duel met Sporting gelijkgespeeld 1-1. Ondanks heel goed voetbal, lukte het de Eindhovenaren niet om Sporting stuk te spelen. In de slotfase werd het nog gelijk.

Wedstrijdverslag PSV – Sporting Portugal

PSV en Sporting zijn de enige ploegen die in hun thuiscompetitie nog een ongeslagen status genieten. Dat het niveau van de Portugezen vergelijkbaar (of zelfs beter) zou zijn, wist de ploeg van Peter Bosz. Toch liet het zich niet intimideren door de status van de ploeg van Ruben Amorim. PSV kwam namelijk vlijmscherp uit de kleedkamer.

De openingsfase van PSV was sterk. De formatie van PSV speelde met veel druk naar voren, bracht de juiste intensiteit en hield controle over de bal. Dat leidde na 15 minuten tot de openingstreffer: Jerdy Schouten veroverde de bal na slecht uitverdedigen van Zeno Debast en schoot overtuigend binnen voor 1-0.

De eerste kans namens Sporting ontstond zo’n tien minuten voor de rust. Victor Gyökeres kreeg wat ruimte in de zestien, maar produceerde een belabberd schot. PSV kwam tot aan het rustsignaal niet meer in de problemen. Zelf werd het ook niet meer gevaarlijk.

Mega-offensief van PSV bij start tweede helft

Na de rust lieten de Eindhovenaren zien dat ze geenszins van plan waren om gas terug te nemen. Binnen vijf minuten creëerden de ploeg van Bosz vier grote kansen. De bal wilde er alleen telkens niet in. Ismael Saibari schoot rakelings naast en Guus Til schoot een vrije schietkans metershoog over.

Luuk de Jong was met een ‘Bergkampiaans’ moment dichtbij de 2-0, maar weer zagen de Eindhovense fans de bal niet in het net belanden. Even later kreeg Guus Til de zoveelste kans op de 2-0, maar hij stuitte op Sporting-doelman Franco Israel. Terwijl PSV vergat te scoren, rook Sporting kansen. Eduardo Quaresma kreeg een vrije doortocht naar het doel van Walter Benítez, maar gleed uit en verprutste de kans. PSV was gewaarschuwd.

Slordig PSV krijgt deksel op de neus

De bezoekers uit Portugal kwamen naarmate de klok verder tikte steeds meer aan voetballen toe. De ploeg uit Lissabon deelden al wat speldenprikjes uit, maar kregen nu ook wat kansjes. Quenda kreeg net genoeg ruimte in de zestienmeter van PSV, maar de aanvaller krulde net naast.

Na de betere fase van Sporting, leek Bakayoko tot twee keer aan toe de held van PSV te worden. Eerst schoot de Belg knap richting het doel van keeper Israel, maar zag hij zijn inzet naast vliegen. Kort daarna kreeg de buitenspeler bijna een cadeautje. Bakayoko kreeg de bal in de voeten en omspeelde de keeper van de Portugezen. Toch wist hij niet in open doel te scoren.

Toen trad die aloude voetbalwet in werking. Wie het doelpunt zelf niet maakt, krijgt hem tegen. Helaas, maar Daniel Braganca werkte de bal achter Benítez. De keeper van PSV redde de Eindhovenaren in de slotseconden nog van nóg een tegengoal. Eindstand: 1-1.

Scoreverloop: 15. Jerdy Schouten 1-0, 84. Daniel Braganca 1-1.

22+
‘Bergkamp van PSV’ laat Eindhoven bijna ontploffen: “Bijna doelpunt van het jaar”